Jääkiekko

Ykkösmaalivahti Koskisen hermot pinnassa Leijonien harjoituksissa – ”Kyllähän se ketuttaa”

Julkaistu:

Pyeongchang 2018
Harjoitushallin maalit irtoilivat paikaltaan.
Leijonien olympiajoukkueen ykkösmaalivahdin Mikko Koskisen kärsivällisyys oli koetuksella Suomen jäätreeneissä keskiviikkona. Koskisen valmistautumista torstaina pelattavaan Saksa-otteluun häiritsivät Gangneungin harjoitushallissa käytössä olleet maalit, jotka eivät pysyneet millään paikoillaan.

Moderniin maalivahtipelaamiseen kuuluu oleellisesti, että maalivahdit liukuvat tolpalta toiselle ja nojaavat luistimilla, jalkapatjoilla sekä ylävartalollaan tolppiin. Keskiviikkona Suomen harjoituksissa tuo ei onnistunut käytännössä lainkaan, koska maalit irtoilivat koko ajan sijoiltaan. Koskisen mukaan jäähän oli porattu reiät maalien tappeja varten, mutta nuo tapit olivat naurettavan lyhyet.

– Kyllähän se ketuttaa. Kun kerran menen siihen, niin se on ihan paskana siitä. Ihan rehellisesti sanottuna tämä vie aika paljon fiilistä treenaamisesta. Ei tuossa paljon voi omia juttujaan tehdä, turhautunut Koskinen sanoi.

Kiistaton ykkösmaalivahti

Maali irtosi sijoiltaan käytännössä joka kerta, kun isokokoinen Koskinen liukui jäätä pitkin tai nojasi tolppiin. Hän joutui asettelemaan maalia jatkuvasti takaisin paikalleen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Silloin kun kaukaloon laitetaan pelimaalit, ne pysyvät kiinni, mutta treenimaalit irtoilevat sijoiltaan jatkuvasti. Treenimaaleissa on vain ihan lyhyt tappi. Pelimaaleissa tapit ovat pitemmät, ja näin ollen ne pysyvät paremmin paikoillaan, Koskinen raportoi.

– Joku pitää nyt saada laittamaan kunnon maalit sinne seuraavaksi kerraksi. Jonkun pitää nyt mennä pyytämään tätä, Koskinen vaati.

Koskinen on Leijonien kiistaton ykkösmaalivahti ja aloittaa odotetusti torstaina Suomen maalivahtina, kun Leijonat kohtaa Etelä-Korean olympialaisten avausottelussaan Saksan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt