Jääkiekko

Naisleijonille taas tyly tappio – Kanada liian kova

Julkaistu:

Pyeongchang 2018
Naisleijonat on hävinnyt kaksi ensimmäistä otteluaan.
Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue on kärsinyt kaksi tappiota kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Nyt Kanada kaatoi Suomen maalein 4–1.

Ottelu alkoi suomalaisittain katastrofaalisesti. Vain 35 sekunnin pelin jälkeen Suomen maalivahti Noora Räty joutui kaivamaan kiekon selkänsä takaa.

Suomalaispakin avaus päätyi Melodie Daoustin lapaan, joka syötti Meghan Agostan avausmaalin. Kanadan toinen maali syntyi avauserän lopulla, kun Jenni Hiirikosken avaus epäonnistui. Marie-Philip Poulin kiitti kiekosta ja teki 2–0-maalin.

Toisessa erässä Kanada jatkoi vahvaa peliään. Hieman ennen erän puoliväliä Melodie Daoust laukoi kiekon maaliin Laura Fortinon ja Agostan syötöstä. Erän lopulla Jillian Saulnier karkasi vielä Rebecca Johnstonin syötöstä läpi ja viimeisteli tilanteeksi 4–0.

Päätöserässä Suomi kavensi tilanteeksi 1–4. Suomen kokenein pelaaja Riikka Välilä runnoi maalin edestä Kanadan maalivahdin Shannon Szabadosin torjunnasta kiekon rysään. Välilän maalin syöttivät Susanna Tapani ja Michelle Karvinen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Välilän kavennuksen jälkeen Suomi onnistui luomaan Kanadan maalille hetkeksi painetta, mutta Naisleijonat ei onnistunut tekemään toista osumaa. Tapani pääsi hetkeä myöhemmin läpiajoon alivoimalla, mutta ei onnistunut yllättämään Szabadosia toistamiseen.

– Ei saatu todellakaan hyvää alkua. Kaksi ensimmäistä erää oli todella vaikeaa. Kolmanteen erässä päästiin vähän paremmin jalalla mukaan. Ei meillä ollut hermostunutta tunnelmaa, Susanna Tapani sanoi Ylen haastattelussa.

Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen oli Ylen haastattelussa pettynyt.

– Alku oli synkkä, eikä mulla ole siihen selitystä. Peli parani koko ajan ja viimeinen erä oli erittäin hyvä meiltä. Peli oli jo hävitty ennen sitä, Mustonen sanoi.

Suomen viimeinen alkulohkon ottelu on torstaina Venäjän urheilijoita vastaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt