Jääkiekko

Autokolarista jäähallille töihin ja aamuyöllä nukkumaan – Aki Berg kertoo Leijonien huoltajien työpäivästä

Julkaistu:

Pyeongchang 2018
Aki Bergin elämässä on riittänyt viime aikoina dramaattisia tapahtumia.
Kiekkoleijonien työpäivä jatkui Suomen ja Tshekin Soulissa sunnuntaina pelatun harjoitusottelun jälkeen dramaattisesti.

Huoltajat Riku Koivunen, pelaajalegenda Aki Berg ja Antti Muurila saivat Soulista kyydin olympiakaupunki Gangneungiin Discoveryn toimittajan ja kuvaajan kyydissä, ja samaan autoon istui myös tämän jutun kirjoittaja.

Kun parin sadan kilometrin taipaleesta oli jäljellä enää noin 15 kilometriä, moottoritiellä rytisi.

Paikallisen henkilön holtiton kaistanvaihto ja lukkojarrutus aiheuttivat peräänajon, jossa Discoveryn auto meni lunastuskuntoon. Discoveryn autoa kuljettanut kuvaaja oli osaton tapahtumaan, jossa ei syntynyt henkilövahinkoja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Huollon piti matkustaa Soulista Gangneungiin, vaikka joukkue ja valmennus jäivät yöksi Souliin. Pelaajien erilliskuljetuksella tuodut varusteet piti laittaa yöllä kuivumaan.


Vahingoittunut auto nilkutti moottoritiekaistojen väliselle alueelle, josta paikalle tullut poliisi ohjasi kaikki osalliset moottoritien pientareelle. Lyhyt matka oli vaarallinen, sillä onnettomuuspaikka ohitettiin hurjalla vauhdilla poliisin varoitusvaloista huolimatta.

– Luojan kiitos ei käynyt pahemmin eli takaa ei tullut vielä rekka tai bussi päälle, huokaisi Berg maanantaina puolilta päivin Korean aikaa.


Paikallinen virkavalta puhdisti tehokkaasti onnettomuusalueen ja järjesti noin tunnin odottelun jälkeen osallisille kuljetuksen läheiselle poliisiasemalle, jossa vierähti noin yhteen saakka yöllä asian jatkoselvittelyssä.

Asemalta taas järjestettiin jatkokuljetus, jolla huoltajat pääsivät jäähallille ja toimittajat mediakylään.

Tilanteen erittäin rauhallisesti ottaneet huoltajat olivat hallilla töissään noin kello 1.30, ja töiden parissa vierähti runsas tunti. Minkäänlaista ruokaa ei hallilla ollut saatavilla, ja varusteita laitettiin kuivumaan kurnivin mahoin.

– On niitä kamoja myöhemminkin ripusteltu, ei niitä voi mätänemään jättää. Muistaakseni kolmen aikaan oltiin olympiakylässä ja päästiin syömään. Onneksi maanantai on joukkueen vapaapäivä, joten saimme nukkua pitkään ennen kuin mennään laittamaan koppi kuntoon tiistaita varten.


Olympiakomitealle huoltajakolmikko ei lähettänyt tulikiveä, sillä projektipäällikkö Peter Brüll alkoi tarmokkaasti järjestää huoltajille kuljetusta, kun Koivunen otti häneen onnettomuuspaikalta yhteyttä. Kuljetusta ei lopulta tarvittu, kun se järjestyi poliisiasemalta.

– En ollut aiemmin kokenut kuin yhden kolarin, NHL-vuosina Torontossa ja hiljaisessa vauhdissa. Nämä ovat näitä elämän sattumuksia, naurahti Berg, jonka elämässä on riittänyt ikävämpiäkin tapahtumia.

Perheen koti Turun seudulla paloi jokin aika sitten. Perhe selvisi vammoitta.

– Siitä asiasta en välitä julkisesti puhua, Berg sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt