Jääkiekko

Kuvat: Suomen kisajoukkueessa uusi huima ennätys – hillitön puolen metrin pituusero saman lajin kaksikon välillä

Julkaistu:

JÄÄKIEKKO
Suomen kisajoukkueen ääripäät löytyvät jääkiekkojoukkueista – pituudella mitattaessa.
Urheilussa on puhuttu viime aikoina paljon miesten ja naisten palkkaeroista. Erityisen suuret ne ovat jääkiekossa, jossa parhaat miespelaajat ansaitsevat miljoonia euroja, kun naiset saavat tyytyä suolarahoihin.

Muitakin eroja mies- ja naisleijonien välillä löytyy. Esimerkiksi pituudessa. Pyeongchangiin lähtevän joukkueen pisin urheilija on Helsingin Jokereissa nykyään pelaava Marko Anttila, jolla on mittaa 203 senttiä.

Myös joukkueen lyhin urheilija tulee kiekon parista, sillä ruotsalaista HV71-seuraa edustavalla Sanni Hakalalla on mittaa vain 154 cm.

Anttila ei ole joukkueen ainoa kaksimetrinen, sillä myös maalivahti Mikko Koskisen päälaki kohoaa Jääkiekkoliiton tilastojen mukaan sentin verran yli maagisen rajan.

Hujoppikaksikko nousee kaikkien aikojen tilaston kärkeen, sillä aikaisempaa talvikisojen ennätystä piti nimissään ”Pitkä-Jussi” eli hiihtäjä Juha Mieto (197 cm).

Suomen kisajoukkueen varajohtaja Leena Paavolainen esitteli eilen urheilijoille jaettavia varusteita ja kertoi, että asujen suunnittelussa ja valmistelussa täytyy ottaa huomioon koko ja näkö.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kasseista löytyy yli 30 erilaista tuotetta, joiden suunnittelussa urheilijat ovat olleet alusta asti mukana, Paavolainen kertoo.

Hänen mukaansa Korean niemimaalla tarvitaan paljon asusteista, koska sääolosuhteet vaihtelevat hurjasti.

– Olen käynyt Koreassa tähän aikaan kolmena viime talvena ja joka kerta keli on ollut erilainen.

Kolme vuotta sitten kisapaikkojen lähellä sijaitsevalla rannalla paistoi aurinko ja lämpötila kohosi kymmeneen asteeseen.

– Viime vuonna siellä oli puolestaan tosi kylmää ja kova pakkanen.

Kisapaikalle ennättäneen huoltoryhmän jäsenen mukaan tällä hetkellä Pyeongchangissa on kunnon talvi.

Suomen joukkueesta löytyy urheilijoita, jotka ovat nähneet erilaisia kisakelejä. Mäkihyppääjä Janne Ahonen lähtee jo seitsemänsiin olympiakekkereihinsä ja yhdistetyn konkarilla Hannu Mannisella on kyseessä kuudes olympiamatka. Kumpikin oli ensimmäisen kerran mukana jo 1994 Lillehammerissa.

Naisten puolella kokemusta edustaa jääkiekkoilija Riikka Välilä, joka oli voittamassa pronssia jo Naganossa 1998. 44-vuotias hyökkääjä pelaa nykyään Ruotsin puolella HV71:ssä – Sanni Hakalan seurakaverina.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt