Rauma alkoi ahdistaa Petri Vehasta – Leijonien MM-kultasankari viihtyy Berliinissä - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Rauma alkoi ahdistaa Petri Vehasta – Leijonien MM-kultasankari viihtyy Berliinissä

Maalivahti nauttii olostaan Berliinin miljoonakaupungissa.

Petri Vehanen kuuluu vielä 40-vuotiaanakin Saksan DEL-liigan parhaisiin maalivahteihin – ja on edelleen Eisbären Berliinin ykkösmolari.­

19.1.2018 14:53

Vuonna 2011 Leijonille MM-kullan torjunut Petri Vehanen on pysynyt viime vuodet poissa monen suomalaisen näkyviltä mutta ei ole kadonnut suuresta valokeilasta mihinkään.

40-vuotias Vehanen on venynyt saksalaisen DEL-liigan Eisbären Berliinin maalin suulla vanhaan malliin.

Hän on taannut sarjataulukossa kolmantena vaanivalle joukkueelleen 19 voittoa torjuntaprosentilla 92,0. Voittotilastossa hän on jaetulla kärkisijalla.

– Olen pystynyt pelaamaan tasolla, josta voin olla ylpeä. Ainakaan vielä ei tunnu siltä, että olisin liian vanha, Vehanen summaa.

– Kauteni on ollut tasainen – kuten myös koko DEL. Pidän täkäläisestä pelityylistä. Kaukalossa sattuu sekä tapahtuu, ja erilaisia tilanteita tulee. Peli ei ole niin taktista ja kurinalaista kuin SM-liigassa.

Kuukauden mittaisella olympiatauolla Vehanen ja muut berliiniläiset jääkarhut suuntaavat Los Angelesiin. Siellä he ottavat mittaa Los Angeles Kingsin farmiseurasta Ontario Reignistä.

Molemmat organisaatiot omistaa Philip Anschutz.

– Reissusta tulee varmasti mukava. Pienessä kaukalossa pelaaminen on hauskaa vaihtelua. Ei voi sanoa, että olisin lähempänä NHL:ää kuin koskaan: pelasin Halifaxin MM-kisoissa 2008, hän naurahtaa.

Petri Vehanen kuvattuna syksyllä 2013.­

Vehanen asuu vaimonsa ja kahden kouluikäisen lapsensa kera lähes 3,5 miljoonan ihmisen Berliinissä. Perheen majapaikka on entisen Itä-Saksan puolella Friedrichsteinissä.

– Harjoittelemme DDR:n entisessä olympiakylässä. Mielessäni on käynyt, että siellä on voinut aikoinaan tapahtua kaikenlaista, Vehanen arvelee.

Rauman Lukon kasvatti pitää metropolin sykkestä paljon. Hän on käynyt läpi historiallisia nähtävyyksiä, mutta yleinen elämänmeno perheen kanssa on juuri se juttu, joka tuntuu parhaalta kaikessa arkisuudessaan.

– Tykkään olla kaupungilla, käydä syömässä laadukkaasti ja ottaa rennosti. Berliinissä on rajattomasti mahdollisuuksia erilaisiin ja Suomen hintoihin verrattuna edullisiin vaihtoehtoihin.

– Paikallista döneriä kannattaa maistaa, kun vierailee kaupungissa.

Berliinissä jääkiekko ei seuraa Vehasta joka paikkaan yötä päivää. Kaudella 2012–13 Raumalla tilanne oli toinen. Sesonki oli henkisesti kuluttava.

– Kun pelasin Lukossa, olin töissä koko ajan. Välillä tuntui, että sain olla selittelemässä paitsi omia myös koko joukkueen tekemisiä joka paikassa. Täytyy myöntää, että se alkoi ahdistaa.

– Tuollainen kuuluu ammattiini. Mutta on helpompaa, jos jääkiekko ei ole mielessä silloin, kun vetää oven perässään kiinni.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?