Leijonien pelit eivät näy 200000 suomalaiselle televisiosta ilmaiseksi – tällä tempulla olympiaottelut voi katsoa

Yli 200 000 suomalaista asuu Leijonien pelit näyttävän ilmaiskanavan TV5:n näkyvyysalueen ulkopuolella.

Teemu Selänne ja muu Leijonien joukko juhlivat Suomen olympiapronssia Sotshin olympialaisissa 2014.

9.1.2018 15:35

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue aloittaa reilun kuukauden päästä pelinsä Etelä-Korean talviolympialaisissa. Suomessa on käynnissä parhaillaan keskustelu siitä, ketkä kaikki näkevät Leijonien olympiaottelut ilmaiseksi televisiosta.

Ilta-Sanomat kertoi tiistaina, että noin 200 000 suomalaista asuu miesten olympiakiekon näyttävän ilmaiskanavan TV5:n näkyvyysalueen ulkopuolella.

Olympialaisten oikeudet ovat tänä vuonna Discoverylla ja Ylellä, mutta miesten olympiajääkiekon lähetysoikeudet ovat pelkästään Discoverylla.

Televisioyhtiö näyttää Leijonien pelit ja ratkaisuottelut ilmaisella TV5-kanavallaan. TV5 näkyy Suomessa kaapelitalouksissa, muttei kaikissa antennitalouksissa. Kaikkiaan TV5 näkyy 96 prosentille Suomen väestöstä.

TV5 näkyy antennitalouksissa Digitan ja DNA:n antenniverkkojen kautta. Esimerkiksi iso osa Pohjois-Suomesta on näiden antenniverkkojen näkyvyysalueen ulkopuolella.

Tilanne on herättänyt kiivasta keskustelua pienemmillä paikkakunnilla asuvien ihmisten keskuudessa, joiden kotitalouksissa TV5 ei näy. Muun muassa Kemijärvellä asuva näyttelijä ja ohjaaja Kari Väänänen otti asiaan tiukasti kantaa IS:n haastattelussa.

– Ihan perseestähän se on, ei siihen muuta voi sanoa. Ahneudella on monet kasvot, Väänänen sanoi Ilta-Sanomille ja kertoi muidenkin paikkakuntalaisten olevan tilanteesta harmissaan.

Pelejä ilmaiseksi nettiyhteyden avulla

Ilta-Sanomat on selvittänyt, mitä kautta Leijonien pelit ovat nähtävissä helmikuun talviolympialaisten aikaan. Soitto Telialle paljasti yhden konstin, jolla olympiapelit on mahdollista katsoa ilmaiseksi. Se vaatii tosin toimivan internetyhteyden.

Telia TV -mobiilipalvelu on sovellus, jonka voi ladata Telian verkkosivujen kautta esimeriksi älypuhelimeen, tabletille tai älytelevisioon. Sovelluksen avulla ilmaiskanavia voi katsoa maksutta nettiyhteyden avulla.

Sovellus on maksuton yhden kuukauden ajan. Sen jälkeen sen hinta on 6,50 euroa kuussa.

Telialta kerrotaan, että palvelun voivat ladata ilmaiseksi muutkin kuin Telian asiakkaat. Sovelluksen tilaaminen vaatii kirjautumista Telian palveluun luomalla käyttäjätunnukset tai käyttämällä pankkitunnuksia.

Jääkiekon miesten olympiaturnaus pelataan Etelä-Korean Pyeongchangissa 14.–25. helmikuuta 2018.

Edit klo 17.56: Uutista tarkennettu. Aiemmin kerrottiin, että Telia TV -mobiilisovellus on ilmainen. Telia TV -mobiilisovellus on ilmainen ensimmäisen kuukauden ajan. Sen jälkeen se maksaa 6,50 euroa/kk.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?