HS: Loukkaantuminen paljasti yllättäen suomalaisen naiskiekkoilijan vakavan sairauden – aivoista löytyi tulehduspesäkkeitä - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

HS: Loukkaantuminen paljasti yllättäen suomalaisen naiskiekkoilijan vakavan sairauden – aivoista löytyi tulehduspesäkkeitä

Annina Rajahuhta kiekkoilee ammatikseen kiinalaisessa Kunlun Red Starissa. Hän sai tietää vuonna 2014 sairastavansa MS-tautia.

Annina Rajahuhta edusti Suomea Sotshin olympialaisissa vuonna 2014.

5.1.2018 21:28

28-vuotiaan Annina Rajahuhdan ura jääkiekkoilijana oli vaakalaudalla syksyllä 2014. Hän kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa hurjasta loukkaantumisestaan ja sitä seuranneesta MS-taudin diagnoosista.

Rajahuhta ajautui pelissä niin kovalla vauhdilla päin tolppaa, että hänen kypäränsä halkesi törmäyksen seurauksena. Rajahuhta sai aivotärähdyksen ja huomasi pian, ettei näe toisella silmällään kunnolla.

Rajahuhta kävi magneettikuvauksissa, joiden tuloksista paljastui ikävä yllätys. Aivoista löytyi tulehduspesäkkeitä.

– Näköhermon tulehdus, selkäydinnesteen tulehdus ja aivoissa näkyneet muutokset kertoivat, että kyseessä on MS-tauti. Kyllä se pysäytti, Rajahuhta sanoi Helsingin Sanomien haastattelussa.

Rajahuhta pystyi jatkamaan pienen tauon jälkeen jääkiekon pelaamista ja on nyt tietyllä tavalla uransa huipulla. Hän kiekkoilee yhdessä maajoukkuemaalivahti Noora Rädyn kanssa kiinalaisessa Kunlun Red Starsissa ammattilaisena.

Rajahuhta on edustanut Suomea useissa arvoturnauksissa ja on jälleen vahva ehdokas Pyeongchangin olympiajoukkueeseen. Hän on saavuttanut maajoukkueessa olympiapronssia 2010 ja MM-pronssia 2011.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?