Leijonien pukukopissa neljä suihkua ja yksi vessa – katso koruton kuva olympiahallista - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Leijonien pukukopissa neljä suihkua ja yksi vessa – katso koruton kuva olympiahallista

Leijonia odottaa olympialaisissa karu pukukoppi. Koko joukkueen käytössä on neljä suihkua.

IS tutustui Etelä-Korean olympiakisojen jäähalliin Gangneungissa.­

8.12.2017 6:05

Pyoengchangin olympialaisten miesten jääkiekon päänäyttämö on Gangneungin jäähalli. Siellä pelataan suurin osa alkuotteluista ja kaikki mitalipelit.

Noin 10 000 katsojaa vetävän hallin viimeistelytyöt ovat vielä kesken. Hallin ylpeys on peräti 12 pukukoppia. Jokainen olympialaisiin osallistuva maa saa käyttöönsä oman kopin turnauksen ajaksi.

Leijonille on alustavasti varattu koppi numero 2.

IS pääsi tutustumaan pukukoppeihin torstaina. Vielä sisustamattomat kopit ovat melko karuja. Pelaajien yhteisen tilan lisäksi kopeissa on valmentajien huone, hierontahuone, wc ja suihkutila.

Leijonien pitää turnauksen aikana jakaa tarkasti suihkuvuorot, sillä 7,2 neliömetrin kokoisessa pesuhuoneessa on vain neljä suihkua. Olympiajoukkueeseen nimetään 25 pelaajaa.

– Olen nähnyt pohjapiirroksen kopista. Ensimmäisenä me huomasimme, että kopissa on vain yksi wc-pönttö. Jokainen ymmärtää, että se ei vetele, jos usean pelaajan pitää vaikka erätauolla mennä vessaan, Leijonien joukkueenjohtaja Jukka Lohva kertoi IS:lle torstai-iltana.

– Me olemme sanoneet, että tarvitaan lisää pönttöjä ja että suihkuhuone on liian pieni. He ovat luvanneet tehdä asialle jotain. Jos teidän toimittajanne on nyt paikan päällä, niin hän tietää varmasti juuri tämänhetkisen tilanteen tarkemmin.

Tällaisessa tilassa Leijonien 22:n pöytäkirjaan merkityn pelaajan pitäisi käydä ottelun jälkeen suihkussa. Olympiahalli on muutoin komea, mutta pesutilojen pienuus ihmetyttää.­

Leijonat tukeutuu ennakkotutkimuksessa Olympiakomitean tekemiin vierailuihin. Olympiakomitean henkilökunta on ottanut videokuvaa jääkiekkomaajoukkueille tarkoitetuista tiloista, mutta ainakaan Lohva ei ole vielä nähnyt videoita.

– Korealaiset ovat kuulemma halunneet tehdä kaiken itse, ovat ehkä vähän konsultoineet aiempia järjestäjiä mutta pääosin tehneet asiat itse.

– Uskon, että asiat saadaan järjestymään. Viime keväänä kävimme Pariisissa kuukausi ennen MM-kisoja, ja kaikki oli sekaisin. He rakensivat koko kopin uudestaan, ja lopputulos oli ihan hyvä, Lohva sanoo.

Jos suihkuja ei saada lisää, joukkueenjohtaja ei aio olla tekemässä suihkuvuorolistaa.

– Sehän vain tiivistää joukkuehenkeä, Lohva nauraa.

– Eiköhän siinä nokkimisjärjestys synny. Kapteeni ensin. Tai pelin paras pelaaja. Kyllä näistä asioista selvitään.

Jääkiekon olympiaturnaus alkaa 14. helmikuuta. Suomi aloittaa kisat seuraavana päivänä ottelulla Saksaa vastaan. Lohkon muut maat ovat Ruotsi ja Sveitsi.

Artikkelin otsikkoa muutettu klo 8.51.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?