Jääkiekko

Venäläistähtien näkemykset olympiajääkiekosta eroavat rajusti – Ovetshkin tyrmää Kovaltshukin ajatuksen: ”Se on nöyryyttävää”

Julkaistu:

SM-liiga
Venäläinen NHL-tähti ei ymmärrä maansa sulkemista olympiakisoista.
Kansainvälinen olympiakomitea KOK päätti tiistaina sulkea Venäjän Etelä-Korean olympiakisoista systemaattisen dopingohjelman vuoksi. Venäläiset saavat kuitenkin osallistua kisoihin neutraaleina, olympialipun alla kilpailevina urheilijoina.

Maan suurista kiekkotähdistä muun muassa Ilja Kovaltshuk ilmoitti haluavansa yhä osallistua olympialaisiin, vaikka joukkue joutuisi pelaamaan esimerkiksi Team Olympic -nimellä.

– Meidän on ehdottomasti lähdettävä olympialaisiin. Jos emme sitä tee, se tarkoittaa, että olemme luovuttaneet. Tiedämme kaikki, että KOK:n päätös oli pelkkää politiikkaa. Tiedämme, mihin tuolla pyritään. Oli itse asiassa selvää, että tuollainen päätös tulee, Kovaltshuk sanoo uutistoimisto Tassin mukaan.

Myös Pietarin SKA:n puolustaja Anton Belov on olympialaisten kannalla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Olen varma, että menemme olympialaisiin. Totta kai jatkuva keskustelu on häiritsevää, mutta uskon sen auttavan meitä vihastumaan ja sitä kautta saamaan lisää voimaa.

NHL-tähti Aleksandr Ovetshkin ei puolestaan ymmärrä ajatusta, että Venäjän jääkiekkojoukkue lähtisi olympiaturnaukseen ”neutraalina”.

– En usko tämän olevan oikein. KOK:n päätös on kohtuuton. Se on nöyryyttävää, olen pahoillani urheilijoiden puolesta. Tämä on valtava suru ja järkyttävää, Ovetshkin sanoo venäläismedian mukaan.

– Minun on vaikea neuvoa urheilijoita tämän tilanteen kanssa, mutta neutraalin lipun alla kilpailemista en ymmärrä lainkaan, hän jatkaa.

Ovetshkin uhkaili taannoin lähtevänsä olympialaisiin, vaikka NHL ei pelaajiaan sinne päästäkään. Viimeistään nyt kävi selväksi, ettei suurta taiteilijaa nähdä turnauksessa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt