IIHF:n pomolta kovia sanoja Venäjän mahdollisesta olympiapannasta: ”Se olisi painajainen”

Julkaistu:

Jääkiekko
Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja René Fasel toivoo, että Venäjä nähdään Etelä-Korean talviolympialaisissa. Muuten koko olympialiike on hänen mukaansa vaarassa.
Venäjän olympiamatkan ympärillä riittää puhuttavaa. Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n odotetaan ottavan joulukuun alussa pidettävässä kokouksessaan kantaa, nähdäänkö dopingskandaalin repimä Venäjä helmikuussa Etelä-Korean olympialaisissa.

Maailman antidopingtoimisto Wada jätti marraskuussa palauttamatta Venäjän antidopingtoimiston Rusadan toimivaltuudet, koska katsoi, ettei Venäjä noudata antidopingsääntöjä.

Venäläisten hallinnoima Itä-Euroopan jääkiekkoliiga KHL on varautunut mahdolliseen olympiapannaan uhkaamalla vetäytyä kisoista, jos Venäjä ei saa olla mukana. Venäläismedia kertoi aiemmin, että duumassa valmistellaan parhaillaan lakia, joka antaisi KHL:lle oikeuden estää sarjassa pelaavien pääsyn olympialaisiin.

Tilanne on äärimmäisen epämiellyttävä Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtajalle René Faselille.

– Olisi painajaismaista, jos KOK ei päästä Venäjää olympialaisiin. Se olisi erittäin huono asia talviolympialaisten imagolle, sveitsiläinen lajivaikuttaja sanoi venäläismedia R-Sportille.


Fasel kertoi pelkäävänsä kovasti koko olympialiikkeen tulevaisuuden puolesta.

– Se (venäläisurheilijoiden sulkeminen kisoista) ei olisi huono asia pelkästään Pyeongchangin kisoille, vaan myös tuleville talviolympialaisille.

Fasel kuuluu niihin urheilupomoihin, jotka ovat joutuneet dopingskandaalin ja sitä seuranneen keskustelun myötä vaikeaan välikäteen. Sveitsiläinen tunnetaan lämpimistä väleistään Venäjän presidenttiin Vladimir Putiniin ja muuhun maan poliittiseen eliittiin.

Fasel on joutunut viime aikoina tasapainoilemaan medialle antamiensa kommenttien kanssa. Hän on vastustanut voimakassanaisesti Venäjän sulkemista Etelä-Korean kisoista, mutta uhannut myös IIHF:n rankaisevan Venäjän jääkiekkoliittoa, jos KHL estää pelaajiensa pääsyn kisoihin.

Venäjän jääkiekkoliitossa uskotaan vakaasti, että matka olympialaisiin toteutuu – ainakin puheenjohtaja Vladislav Tretjakin mukaan.

– Valmistaudumme Pyeongchangin olympialaisiin aikataulumme mukaan. Meillä ei ole mitään varasuunnitelmaa. Venäjän jääkiekkoliitto, IIHF ja KOK ovat yhtä perhettä, Tretjak kommentoi aiemmin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt