Suomalainen NHL-lupaus tekee uskomatonta jälkeä Pohjois-Amerikassa – pistekeskiarvo lähes kolme

Aleksi Heponiemi, 18, takoo Pohjois-Amerikan juniorisarjassa lähes kolmen pisteen ottelukeskiarvolla.

Aleksi Heponiemi pelaa WHL-sarjaa Swift Current Broncosin joukkueessa.

Tamperelaislähtöinen Aleksi Heponiemi ihastuttaa Pohjois-Amerikan juniorisarja WHL:ssä. Swift Current Broncosin riveissä pelaava keskushyökkääjä on aloittanut kauden todella vahvasti. Pelaamissaan seitsemässä ottelussa hän on ehtinyt takoa hurjat tehot 4+16=20. Tehotilasto puolestaan näyttää lukemaa +14.

20 pistettä oikeuttaa koko sarjan pistepörssin kakkossijaan, edellä on ainoastaan Heponiemen joukkuekaveri Tyler Steenbergen.

Heponiemi valittiin ykköstähdeksi Suomen aikaa varhain keskiviikkoaamuna pelatussa ottelussa. Hän taiteili upean soolomaalin joukkueensa 6–2-voittoon päättyneessä ottelussa.

.@TheWHL plays of the week...meet Hippo. pic.twitter.com/4W35h0TSjk— SC Broncos (@SCBroncos) 11. lokakuuta 2017

Jos video ei näy, katso se tästä linkistä.

Florida Panthers varasi Heponiemen viime kesän varaustilaisuuden toisella kierroksella numerolla 40. Hän osallistui seuran harjoitusleirille kauden alla, mutta palasi vielä takaisin WHL:ään, jossa pelasi myös viime kaudella.

Viime kaudella Ilveksen kasvatti teki WHL:ssä pelaamissaan 72 runkosarjaottelussa tehot 28+58=86.

WHL kuuluu Pohjois-Amerikan kovimpiin juniorisarjoihin yhdessä OHL:n ja QMJHL:n kanssa. Kaikkien kolmen sarjan mestarit kohtaavat vuosittain Memorial Cupissa, jonka voittaja kruunataan Canadian Hockey Leaguen mestariksi.

Suomalaisista Memorial Cupin on historian aikana voittanut ainoastaan neljä pelaajaa: Anssi Melametsä ja Veli-Pekka Kinnunen 1979, Olli Juolevi 2016 ja Julius Nättinen 2017.

Päivitys klo 9.00: Heponiemen pistekeskiarvo lähes kolme, ei yli.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?