Jääkiekko

SM-liigan legenda kasaa hurjaa nippua – satojen liigaottelujen edestä kokemusta pelaa Suomen kolmosdivarissa!

Julkaistu:

SM-liiga
Viidenneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava Iitti Hockey vilisee nimimiehiä.
Jääkiekon kolmosdivaria pelaava Iitti Hockey avasi kautensa lauantaina.

Katsojat hieraisivat silmiään, kun joukkueen kakkosketjun keskellä viiletti yli 600 SM-liigaottelua pelannut Tommi Paakkolanvaara. 34-vuotias hyökkääjä pelasi vielä viime kaudella Ruotsin pääsarjaa ja loppukaudesta myös SM-liigan pudotuspelejä.

Syy Paakkolanvaaran erikoiseen joukkuevalintaan löytyy Iitti Hockeyn penkin takaa. Joukkueen päävalmentajaksi ryhtyi nimittäin SM-liigan kaikkien aikojen otteluennätyksen haltija Jan Latvala. Toissa keväänä päättyneellä SM-liigaurallaan Latvala ehti pelata peräti 1 230 runkosarjaottelua.

Paakkolanvaaran ohella yhä ilman ammattilaissopimusta oleva Vili Sopanen saatetaan myös nähdä kolmosdivarissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tiesin, että he (Paakkolanvaara ja Sopanen) ovat kahdestaan harjoitelleet. Kysyin heiltä, että haluatteko tulla treeneihin. Molemmat tulivat ja sitten luonnollisesti houkuteltiin lauantain sarja-avaukseen, Latvala kertoo.

Paakkolanvaara vastasi kutsuun myöntävästi. Latvalan mukaan Sopanen ei ”vielä tässä vaiheessa” ollut halukas hyppäämään kaukaloon Kymi-Saimaan kolmosdivaritaistossa.

– Katsotaan, miten heidän sopimuskuvionsa selviävät, mutta jos se venähtää, niin kyllä meille vielä mahtuu pelaamaan, Latvala naureskelee.

Lauantaina Kausalan jäähallissa pelattu kolmosdivisioonan ottelu Iitti Hockeyn ja AaKoon välillä päättyi iittiläisjuhliin lukemin 6–5. Paakkolanvaara ei kuitenkaan tehopisteille päässyt.

– Kyllä siellä normaalia ”Paakkista” oli nähtävissä. Kahden suunnan peliä ja järkevää toimintaa, päävalmentaja analysoi kakkossentterinsä otteita.

Nimimiehet Iitti Hockeyssä eivät vielä tähän lopu. Joukkueen pelaajaluettelosta löytyy nimittäin myös reilun 300 liigaottelun Teemu Rinkinen. 30-vuotias hyökkääjä kiekkoili edelliset puolitoista kautta Saksan DEL2-sarjassa.

– Rinkinen on luvannut aina tulla, kun pääsee paikalle. Työkiireitä on miehellä nyt ollut, Latvala kertoo.

 

Penkin takana Latvalan aisaparina häärii toinen kovan luokan kiekkomies: yli 800 SM-liigaottelun Toni Koivunen.

– Lähdettiin avuksi, kun nätisti pyydettiin. Ei minulla ollut vielä mitään suunnitelmia valmennushommien suhteen. Sain Koivusen Tonin houkuteltua mukaan, niin päätettiin lähteä kimpassa katsomaan, jos jotakin pystyttäisiin pelaajille antamaan.

Omaa valmennusuraansa Latvala ei ole vielä pidemmälle suunnitellut.

– Tähän alkuun harrastusmielessä, hän vihjailee.

Entä nähdäänkö elegantti puolustaja kenties vielä kaukalossa?

– En ole vielä siihen lupautunut, mennään nyt tämä valmennuspää edellä, Latvala naureskeli.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt