Mihin katosi yli 700 NHL-ottelun Tuomo Ruutu? ”Sen kun tietäisi, missä pelaan” - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Mihin katosi yli 700 NHL-ottelun Tuomo Ruutu? ”Sen kun tietäisi, missä pelaan”

Tuomo Ruutu kuntouttaa olkapäätään päivä kerrallaan.

Tuomo Ruutu edusti New Jersey Devilsiä kahden ja puolen kauden ajan.

10.9.2017 8:21

Leijonien vuoden 2011 maailmanmestarijoukkueen avainpelaajia olleen Tuomo Ruudun viime kausi päättyi olkapäävammaan. Loukkaantuminen oli niin paha, että Sveitsin liigan Davosissa pelanneen Ruudun olkapää leikattiin kesän alussa.

Loukkaantumisesta johtuen Ruudun tämän kauden kuviot ovat vielä epäselvät. Siitä milloin Ruutu on pelikunnossa, ei hänellä itselläkään ole tietoa.

– Päivä kerrallaan mennään eteenpäin. Katsotaan, mitä siitä tulee. Jäällä olen päässyt jo käymään, mutta ei tässä olla vielä vähään aikaan pelikunnossa. En ole asiasta liikaa stressannut, Ruutu naurahtaa.

Ruutu oli mukana MM-kultajoukkueessa vuonna 2011.

– Kauden lopussa se meni hajalle. Yritin muutaman pelin pelata, mutta kun joku tuli kahden metrin säteelle, niin heitin vain kiekon pois. Ei siitä oikein mitään tullut.

Seuraavasta joukkueesta ei Ruudulla ole vielä tässä vaiheessa tietoa.

– Sen kun tietäisi, missä pelaan. Haluan laittaa ensin itseni kuntoon ja katsoa sitten mikä on meininki.

– Kiinnostusta on jonkun verran ollut, mutta tässä vaiheessa on ihan turha spekuloida joukkueella, kun en ole kunnossa, Ruutu sanoo.

Viime kaudella Ruutu pelasi Davosin paidassa.

Ruutu on pelannut NHL:ssä 735 ottelua. Viime kausi oli ensimmäinen, jonka hän pelasi jossain muualla kuin taalaliigassa sitten kauden 2002-03. Hänen viimeisin NHL-joukkueensa oli New Jersey Devils.

– Kyllähän New Yorkin metropolialueelta siirtyminen 10 000 asukkaan alppikylään on erilainen kokemus.

– Sveitsissä pelataan yleisöönmenevää kiekkoa. Minulle oli yllätys, kuinka paljon lätkä Sveitsissä kiinnostaa. Yleisö eli hulluna peleissä mukana ja halleissa oli kunnon karnevaalimeininki.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?