Jussi Salonojan Espoo Unitedilla heti palkkoja rästissä - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Jussi Salonojan Espoo Unitedilla heti palkkoja rästissä

Espoo Unitedin talousvaikeuksista tihkuu jälleen uutta tietoa.

Kuvituskuva.­

15.6.2017 21:20

Espoo United otti kontolleen Bluesin A-, B- ja C-juniorien toiminnan viime kauden päätteeksi. Espoo United Juniors aloittaa pelit ensi kaudella.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan ainakin seuran A-juniorijoukkueen valmentajan Kari Haakanan palkat ovat välittömästi jääneet maksamatta.

Espoolaisfanien suosikki toimi myös aiemmin Bluesin A-nuorten valmennustiimissä.

– Noo, en nyt sano tuohon mitään. Valmennan edelleen siellä ja kaikki on toistaiseksi ihan hyvin. Ongelmista huolimatta mitä lehdissä on ollut niin kaikki tällä hetkellä ihan ok, puhelimitse tavoitettu Haakana kertoi Ilta-Sanomille.

Et ainakaan erityisen kovasanaisesti kiistä tietoamme. Oletko huolissasi siitä, että Espoo Unitedin junioritoiminta on vasta alkanut, ja heti tutut ongelmat ovat alkaneet?

– Vaikea sanoa, kun en itsekään tiedä enempää kuin mitä mediassa on ollut. Vaikea sanoa taustoista sen enempää. Kyllä se tietyllä tavalla huolestuttaa kaikkia, jotka seurassa toimivat. Vahvasti uskon, että juna menee oikeille raiteille ja oikeaan suuntaan mihin kuulukin.

Miten vaikeaa on valmistautua uuteen kauteen, kun ongelmat näyttävät alkavan jo nyt?

– Se on semmoinen ikävä asia, johon ei pysty vaikuttamaan. Sen kanssa pitää pystyä elämään ja uskoa parempaan. En osaa sanoa yhtään enempää.

Haakana toivoo, että seura pystyisi panostamaan tällä kaudella kunnolla akatemiatoimintaan. Erityisesti hän toivoo panostusta valmennuspuolelle, jotta hyvä juniorityö saisi tuekseen enemmän kokopäiväisiä valmentajia.

– Toivotaan, että tulee isompaa muutosta. Toistaiseksi olemme menneet aika pienellä.

Kovaotteisena puolustajana tunnettu Haakana on espoolaiselle kiekkoyleisölle tuttu jo juniorivuosilta.

Kari Haakana pelasi SM-liigaa Espoossa 1993–1998. Kuvassa hän vääntää HIFK:n Arttu Luttista vastaan.­

Hän pelasi 1990-luvun alussa Kiekko-Espoon A-nuorissa ja lyhyen Lukko-visiitin jälkeen nousi liigaryhmään mukaan. Hän pelasi Kiekko-Espoon paidassa SM-liigaa 1993–1998. Hän palasi seuraan NHL- ja SHL-visiittiensä jälkeen kahden kauden ajaksi.

SM-kultaa hän juhli kahdesti, kerran Jokereissa ja Kärpissä.

Hän on ollut peliuransa jälkeen juniorivalmennustehtävissä espoolaisseurojen lisäksi Jokereissa.

Espoo Unitedin sekä EU Juniorsin urheilutoimenjohtaja Petri Pakaslahti vahvistaa, että maksuja on rästissä.

– En vastaa talousasioistamme, mutta mitä minun tietooni on tullut niin palkkoja ei ole rästissä, vaan yksityisten elinkeinoharjoittajien laskujen maksussa viiveitä, Pakaslahti täsmentää.

Pakaslahden mukaan organisaatio on yhtä kakkosvalmentajan paikkaa lukuun ottamatta koossa.

EU:n maksuongelmat ovat olleet taajan otsikoissa. Kauppalehti uutisoi hiljattain, että jääkiekon Mestiksessä pelaavalla Espoo Unitedilla on jäänyt veroja ja muita maksuja maksamatta yhteensä noin 15 000 euron edestä. Osasta maksuista on tullut jo maksuhäiriömerkintä.

Seuran omistaja miljonääri Jussi Salonoja on tietoinen ongelmista. Hän kertoi IS:lle niiden johtuvan kiireestä.

Urheilulehti puolestaan kertoi aiemmin tällä viikolla, että Blues Juniorsilla on yhä jopa 90 000 euron edestä saatavia Espoo Unitedilta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?