Pikkuleijonien maalitykki lataa suorat sanat ruotsalaisseurastaan: ”Siinä touhussa ei ollut mitään järkeä” - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Pikkuleijonien maalitykki lataa suorat sanat ruotsalaisseurastaan: ”Siinä touhussa ei ollut mitään järkeä”

Kristian Vesalainen ei ollut tyytyväinen siihen, miten SHL-seura Frölunda kohteli häntä loppukauden aikana.

Suomen suuriin kiekkolupauksiin kuuluva Kristian Vesalainen pettyi kauteensa Göteborgissa.

19.4.2017 5:56

Kristian Vesalainen on kuulunut Suomen avainpelaajiin meneillään olevissa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa.

17-vuotias hyökkääjä oli tiistaina jälleen hyvässä vedossa viimeistelemällä alkulohkon viimeisessä ottelussa Kanadaa vastaan kolme maalia.

Suomi voitti ottelun 6–3 ja eteni lohkostaan puhtaalla pelillä jatkoon. Vesalainen teki alkulohkon neljässä pelissä vakuuttavat tehot 6+5=11 ja johtaa turnauksen pistepörssiä ennen Miro Heiskasta (1+7) ja Joni Ikosta (4+3).

Päävalmentaja Juuso Nieminen kehui Vesalaista estoitta tiistain Kanada-voiton jälkeen.

– Hän on ollut erittäin iso pelaaja meille kaukalossa ja pukukopissa. Ilmapiirin kannalta hän on ollut johtava jätkä. Joukkue arvostaa häntä tosi paljon.

– Hän sitoutuu joukkueen tekemiseen erittäin vahvasti ja näyttää esimerkillään, mitä rohkeudella, ennakkoluulottomuudella ja päättäväisyydellä voi saavuttaa. Maalit ovat hyvä palkinto siitä, Nieminen hehkutti Ilta-Sanomille.

Vesalainen on ollut itsekin tyytyväinen omiin ja koko joukkueen suorituksiin Slovakian MM-kaukaloissa.

– Joukkue on parantanut peliään koko ajan. Kanadan kaatamisesta jäi erityisen hyvä fiilis. Peli oli toisessa ja kolmannessa erässä aika hyvin hallussa.

– En ole varma, teinkö kolme maalia vai oliko ensimmäinen syöttöpiste, mutta ihan hyvin meni, Vesalainen naurahti.

Kristian Vesalainen sanoo HPK:n edustamisen olleen seurajoukkuekautensa valopilkku.

Suomen suurimpiin kiekkolupauksiin kuuluvan Vesalaisen MM-kisamatkaa edelsi kausi Ruotsin SHL-seura Frölundassa.

Vesalainen oli loppuvuodesta 2016 lainassa SM-liigassa HPK:ssa. Lainapestin jälkeen hän pelasi alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Kanadassa ja palasi sen jälkeen Ruotsin länsirannikolle.

Frölundasta ei herunut enää juuri peliaikaa saati huomiota.

Vesalainen pelasi muutamia pelejä Frölundan edustusjoukkueessa ja göteborgilaisseuran juniorijoukkueessa.

– Seurakausi Frölundassa oli aika huono. En digannut siitä, miten he kohtelivat minua siellä. Siinä touhussa ei ollut mielestäni mitään järkeä.

– En pysty sanomaan kaudesta hirveästi mitään positiivista. HPK:sta tykkäsin aika paljon, se oli pieni valopilkku, Vesalainen sanoi.

– Kun palasin Frölundaan HPK-ajan ja nuorten MM-kisojen jälkeen, valmentajat eivät juuri jutelleet. Heitä ei tyyliin kiinnostanut yhtään, miten minulla menee.

Hyökkääjän jatkosuunnitelmat ovat vielä auki. Keskittyminen on käynnissä olevassa MM-turnauksessa, jonka Vesalainen sanoo merkitsevän itselleen paljon.

– On kunnia panna Leijona-paita päälle MM-kisoissa. On myös kivaa päästä pelaamaan pitkästä aikaa ikäisteni kanssa.

– Joukkueessa on tosi hyvä henki. Olemme tunteneet toisemme pitkään, teemme paljon asioita yhdessä ja kaikki ovat kavereita keskenään.

– Kaikki tietävät, mitä olemme tulleet tänne hakemaan ja mitä se vaatii, viime vuonna alle 18-vuotiaiden MM-kultaa juhlinut Vesalainen sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?