Jääkiekko

”Osoittaudut kaikkien aikojen selkäänpuukottajaksi” – Juhani Tammisella kiivas palaveri SM-liigan pomon kanssa

Julkaistu:

”Tulin tuoreena vaihdosta ja vedin takaisin”, kirjaväitteiden raivostuttama leijonalegenda ärjyi.
Jääkiekkoleijona numero 79, Juhani Tamminen, ärjyi keskiviikkona Danfoss-konsernin ylimpään johtoon kuuluvan SM-liigan puheenjohtajan Heikki Hiltusen työhuoneessa kielellä, joka ei jättänyt mitään epäselväksi.

– Vanhan pelimiehen kielellä otin ensin raukkamaisen poikittaisen vastaan. Sitten odotin, että toinen vetää pitkän vaihdon, hyppäsin aitiosta freesinä laatikkoon ja vedin takaisin, Tamminen kommentoi lauantaina keskiviikkoista tapaamista Hiltusen toimistolla Helsinki–Vantaan lentokentän lähellä.

Tammisen vaatiman tapaamisen taustalta löytyy Arto Kuuluvaisen ja Tero Auvisen muutama viikko sitten ilmestynyt kirja Urheiluseurojen sisäpiirissä (Alma Talent), jossa Vaasan Sportin ja SM-liigan puheenjohtaja Hiltunen käy läpi mm. Tammisen aikakautta seuran päävalmentajana ja urheilujohtajana. Hiltunen antaa kirjassa ymmärtää, että seuraa johdettiin viime vuosikymmenellä Tammisen aikaan talouspuolella hallitsemattomasti.

Näkemys suututti syvästi Tammisen, joka halusi puhua asiat läpi Hiltusen, pitkäaikaisen työkaverinsa, kanssa. Tamminen olisi myös mielellään suonut, että kirjailijat olisivat soittaneet hänelle saadakseen toisenkin osapuolen näkemyksen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Minä hain Heikin ja hänen silloin edustamansa Vacon-yhtiön Sportin kumppaniksi, siitä Heikki nousi hallitukseen ja puheenjohtajaksi. Laitoin hänelle aika kipakan ”lämmittelyviestin” ja sain audienssin.

Tamminen lähetti Hiltuselle sähköpostia, jossa isolle yritysjohtajalle ei levitetty punaista mattoa: ”En ikinä odottanut sinusta ystävää, mutta että osoittaudut selän takana julkisuudessa kaikkien aikojen backstabberiksi (selkäänpuukottajaksi), toki yllättää. On siinä SM-liigalla puheenjohtaja!”

Tamminen vertaa Hiltusta ja tämän toimintaa Kansainvälisen jääkiekkoliiton pitkäaikaiseen puheenjohtajaan, sveitsiläiseen Rene Faseliin, jonka kanssa Leijona-79:llä on pitkään ollut kana kynimättä. Tammisen mukaan Fasel ”hakeutuu kyyryssä lähimpään naisten vessaan”, jos törmää turkulaiseen jääkiekon kansainvälisissä ympyröissä.

– En suostu ottamaan Vaasasta yhtään paskaa niskaani, kun on olemassa aivan kristallinkirkasta numeraalista evidenssiä siitä, mille levelille seura kaikilla tavoilla nousi allekirjoittaneen ja loistavaa työtä tehneen toimitusjohtajan Juha Saaren aikana. Myydyt liput, kumppanuusyritykset, ravintolatuotot, infrastruktuuri, valtakunnallinen näkyvyys, you name it. Mestiksen mestaruuskaudella ja liigakarsinnoissa 2008–09 myimme kotiotteluihin 109 000 lippua. Veikkaan ennätyksestä ikuista.


Tamminen kertoo, että tapaaminen Hiltusen kanssa oli tiukka mutta asiallinen. Hiltunen vahvistaa mielikuvan.

– Puhuimme asiat läpi rehellisesti. ”Tamille” oli jäänyt mielikuva kuin olisin halunnut erityisesti hänet laittaa kirjassa tikunnokkaan. Se ei ollut missään nimessä tarkoitus, ja pyysin anteeksi, jos sellainen kuva oli syntynyt.

– Arvosteluni kohdistui silloiseen seurajohtamiseen selvästi laajemmassa katsannossa. Minun nähdäkseni erosimme hyvissä väleissä. Meillä oli luonnollisesti seuratasolla vaikeitakin hetkiä, mutta välit ovat läpi vuosien olleet hyvät, Hiltunen totesi lauantaina.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt