Pekka Rautakallio: ”Ilkka Sinisalo oli hiljainen, rauhallinen ja oikeudenmukainen ihminen” - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Pekka Rautakallio: ”Ilkka Sinisalo oli hiljainen, rauhallinen ja oikeudenmukainen ihminen”

Pekka Rautakallio suree Ilkka Sinisalon poismenoa.

Ilkka Sinisalo ja Pekka Rautakallio yhdessä Espoo Bluesin lanseeraustilaisuudessa elokuussa 1998.­

5.4.2017 22:57

Tieto kiekkolegenda Ilkka Sinisalon menehtymisestä herättää surua suomalaisissa kiekkopiireissä. Takavuosien pitkäaikaista NHL-hyökkääjää muistelee lämmöllä esimerkiksi puolustajalegenda Pekka ”Rocky” Rautakallio.

Philadelphia Flyersissa kunnioitettavan NHL-uran tehnyt Sinisalo ja Rautakallio pelasivat samaan aikaan A-maajoukkueessa vuoden 1981 Kanada Cupissa. NHL:ssä kolme kautta viilettänyt Rautakallio teki Sinisalon kanssa yhteistyötä myös Espoon Bluesissa 1990-luvun lopussa: Rautakallio valmensi, Sinisalo vastasi seuran urheilupuolesta.

– Sinisalo oli hiljainen, rauhallinen ja oikeudenmukainen ihminen. Todella ikävää kuulla hänen poismenostaan, Rautakallio sanoo.

Sinisalo oli kuollessaan 58-vuotias. Hänen menehtymisestään tiedotti Philadelphia Flyers.

– Sinisalo oli myös loistava jääkiekkoilija. Hänen komeaa uraansa ei ole koskaan arvostettu tarpeeksi Suomessa, Rautakallio näkee.

Sinisalo pelasi lähes 600 NHL-ottelua aikana, jolloin eurooppalaispelaajien määrä taalaliigassa oli minimaalinen. Hän oli yksi keskeisimmistä suomalaisista tienraivaajista NHL:ssä.

– Sinisalo ei koskaan tuonut itseään millään tavalla esille, hän pysytteli mieluummin varjoissa. Tämä on todennäköisesti yksi syy siihen, ettei hän koskaan noussut niin näkyvästi ihmisten tietoisuuteen. Moni muu sen aikaisista pelaajista sitä vastoin halusi parrasvaloihin, Rautakallio arvelee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?