NHL ei ole mukana ensi talven olympialaisissa: ”Asia on loppuun käsitelty” - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

NHL ei ole mukana ensi talven olympialaisissa: ”Asia on loppuun käsitelty”

NHL ei pidä olympiataukoa ensi talvena.

Olympiahopea ja finaalitappio Ruotsille 2006 kirpaisi pelaajia, mutta on Suomen kiekkohistorian upeimpia saavutuksia.­

3.4.2017 23:03

Jääkiekkoliiga NHL julkaisi maanantaina tiedotteen, jossa se kertoi, ettei se aio muokata sarjaohjelmaansa 2018 talviolympialaisten takia.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei NHL-pelaajia nähdä Pyeongchangin olympialaisissa ensi talvena. NHL kertoi tiedotteessa tuskastuneensa siihen, että asiat eivät edenneet. Liigan mukaan kansainvälisen olympiakomitean KOK:n vaatimukset olivat sille liikaa.

The NHL has released the following statement regarding the 2018 Olympic Winter Games. pic.twitter.com/nqjYtsLHew— NHL Public Relations (@PR_NHL) April 3, 2017

– Sen sijaan KOK on ilmaissut, että NHL:n osallistuminen 2022 kisoihin Pekingissä on sidottu osallistumiseen kisoissa Etelä-Koreassa 2018. Ja pelaajayhdistys (NHLPA) ei ole ollut aloitteellinen sen suhteen, että olympiaosallistuminen olisi seuroillemme houkuttelevampaa, NHL kertoo tiedotteessaan.

NHL-pelaajat ovat olleet mukana olympialaisissa vuodesta 1998 lähtien. Jos KOK pitää kiinni ukaasistaan, NHL-pelaajat eivät osallistu myöskään 2022 olympialaisiin.

– Lopputuloksena, tuodaksemme selkeyttä spekuloinnin keskelle, vahvistamme nyt että aiomme viimeistellä kauden 2017–18 otteluohjelman ilman mitään taukoa talviolympialaisille. Asia on loppuun käsitelty.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?