Tämä kuva sai kiekkolegenda Kimmo Timosen kyyneliin – kertoo nyt taustat ainutlaatuisessa haastattelussa

Kiekkolegenda Kimmo Timonen käy läpi monipolvisen uransa vaiheet ainutlaatuisessa haastattelussa.

27.11.2016 7:30

Elokuussa 2014 Kimmo Timonen makasi sairaalapedissä Kuopiossa vakavan keuhkoveritulpan johdosta.

Seuraavana kesänä hän voitti jääkiekon himoituimman pokaalin Stanley Cupin Chicago Blackhawksin paidassa.

– Jo silloin sairaalassa maatessani päätin, että tämä ei pääty näin. Että teen mitä tahansa, että saan päättää urani luistimet jalassa, Timonen kertoo lähes 45 minuuttia kestävässä syvähaastattelussa.

– Kaikki sanoivat, että olen hullu.

Monien vaiheiden jälkeen Timonen, jota aina pidettiin liian pienikokoisena NHL:ään, toipui, sai peliluvan ja päätti uransa luistimet jalassa ja Stanley Cup -pokaali käsissään. Katsoessaan pokaalinnostokuvaa Timonen herkistyy (haastattelun kohdassa 39.16).

Timosen, 41, kiekkoura alkoi jo 16-vuotiaana KalPan paidassa vuonna 1991. Se päättyi seitsemät MM-kisat, viidet olympialaiset ja 1 108 NHL:n runkosarjaottelua myöhemmin Stanley Cup -voittajana Chicagossa.

Hän voitti urallaan muun muassa Suomen mestaruuden sekä neljä olympiamitalia.

Timonen käy Suoraa puhetta -erikoishaastattelussa läpi uransa kaikki vaiheet. Hän kertoo, millaista oli pelata legendaarisen Vladimir Jursinovin koulussa TPS:ssa 1990-luvulla ja myöhemmin HIFK:ssa Raimo Summasen alaisuudessa.

Timonen pelasi NHL:ssä Nashvillessä ja Philadelphiassa ennen dramaattista siirtoa Chicagoon uran viimeisen kauden keväällä.

Kimmo Timosen uraa kunnioitetaan lauantaina 3. joulukuuta, kun hänen pelinumeronsa 44 jäädytetään Kuopiossa KalPa–TPS-ottelun yhteydessä.

Sitä ennen järjestetään Timosen juhlaottelu, jossa nähdään iso liuta Timosen pelikavereita vuosien varrelta. Juhlaotteluun ovat lupautuneet Timosen pitkäaikaisista maajoukkue- ja seurakavereista mm. Sami Salo, Jere Karalahti, Teppo Numminen, Saku Koivu, Jari Kurri, Sami Kapanen ja Jere Lehtinen.

Myös Ruudun ja IS:n Liigastudio tehdään Timosen paidanjäädytyksen takia Kuopiossa 3.12. Illan pääpeli on silloin luonnollisesti KalPa–TPS.

MM-jääkiekko

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?