”Oikea Hakki oli lämmin nallekarhu” – suru-uutinen järkytti Jallu Rantasen

Ystävykset tapasivat viimeisen kerran urheilutietokilpailussa.

12.10.2016 13:22

Jalkapallolegenda Jari ”Jallu” Rantanen yllättyi, kun puhelin hälytti keskiviikkoaamuna jo kello 7.

– Viesti oli, että Hagmanin Matti on poistunut keskuudestamme. Se oli suuri järkytys, Hagmanin kanssa jo vuosikymmeniä sitten ystävystynyt Rantanen kertoi IS:lle.

(yllä olevalla videolla kerrataan Hagmanin uraa)

Hagman harmitteli viimeiseksi jääneessä haastattelussaan IS:ssa fysiikkansa rapistumista.

– Se olikin asia, joka veti ”Hakin” mielen matalaksi ja varmasti vaikutti tähän valitettavaan lopputulokseen. Minkäänlainen kuntoliikunta ei sillä jalalla tullut kysymykseenkään.

Jari ”Jallu” Rantanen

Vaikka Hagman ei enää pystynyt urheilemaan, kilpailuvietti ei kuollut.

– Tapasimme viimeksi Pakilassa urheiluaiheisessa tietovisassa, jossa muodostimme kahdestaan joukkueen. Hakki teki selväksi, että tappio ei ollut vaihtoehto. Voitimme. Hakki olikin kovan luokan urheilutietäjä ja hallitsi perhetaustansa takia esimerkiksi yleisurheilun loistavasti. Vietimme perhepiirissä parikymmentä juhannustakin yhdessä.

Rantanen ja Hagman olivat 1980-luvun alussa Helsingin yöelämänkin kuumia nimiä, mutta parhaiten Rantanen viihtyi ystävänsä seurassa omien parissa.

– Oikea Hakki oli nallekarhu. Osasi hän olla toki erittäin kovakin, mutta se ominaisuus tuli enemmän esille isommissa ihmisjoukoissa, oli ikään kuin sellainen sen ajan HIFK:lainen imagovaatimus. Todellinen persoona oli lämmin. Ja nopeaälyinen, Rantanen muistelee ystäväänsä haikeana.

1990-luvulla ystävykset kävivät jäällä Pietarinkadun Oilersin kanssa.

– Aina yritettiin sellaista maalia, että Hakki syöttää ilmassa ja minä pukkaan sisään. Se oli vain kypärä päässä aika vaikeaa. Syöttöjen laadusta se ei jäänyt kiinni.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?