Virkamiehet Espoon kustannuksella Torontossa World Cupin aikaan – valtuuston puheenjohtajalta tiukka kuittaus

Viisi Espoon virkamiestä ovat jääkiekon World Cupin aikana tutustumismatkalla Torontossa. Laskun kuittaavat veronmaksajat.

Espoolaisvirkamiehet matkustivat Torontoon samaan aikaan, kun kaupungissa pelataan World Cupin finaaleja.

28.9.2016 14:29

Suomen urakka Torontossa pelatussa jääkiekon World Cupissa päättyi jo alkulohkoon, mutta katsomossa on vielä suomalaisia.

Heidän joukossaan on viisi Espoon kaupungin virkamiestä, jotka ovat tutustumismatkalla Kanadan suurimmassa kaupungissa Torontossa juuri samaan aikaan, kun kaupungissa pelataan huippuluokan kiekkoturnausta. Liikunta- ja nuorisopalvelujen johtaja Martti Merra, liikuntapäälliköt Markku Sistonen ja Jarmo Ikävalko, Matinkylän jäähallin päällikkö Mikko Kauhanen sekä perusopetuksen linjapäällikkö Ilpo Salonen.

Viikon mittaisen matkan aikana viisikko tutustuu virallisen ohjelman mukaan erilaisiin ulkoilualueisiin, jäähalleihin ja kouluihin. Hufvustadsbladetin tavoittaman sivistystoimen johtajan Sampo Suihkon mukaan tutustumiskohteina on muun muassa veneiden talvisäilytyspaikat sekä monikerroksiset harjoitusjäähallit.

Viikon mittainen matka maksaa Espoon veronmaksajille 15 000 euroa, mutta ei sisällä lippuja jääkiekko-otteluihin. HBL:n mukaan matka oli alun perin tarkoitus ajoittaa kevääseen, mutta ajankohta siirrettiin syksyyn ja World Cupin yhteyteen.

Toronton Air Canada Centressä pelataan parhaillaan World Cupin finaaleja.

Virkamiesten matka on tullut yllätyksenä Espoon kuntapäättäjille.

– Kuulostaa siltä, että tästä pitää ottaa selvää, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markus Torkki (kok.) kommentoi Ilta-Sanomille.

Torkkia suorasanaisempi on valtuuston puheenjohtaja Maria Guzenina (sd.), joka huomauttaa, että matkalla on vain miehiä.

– Vaikuttaa siltä, että pojat ovat katsoneet itselleen hyvän matkakohteen, Guzenina (sd.) toteaa.

– Liikuntatoimessa on paljon päteviä naisia. Jos matkan tarkoituksena on laajemmaltakin tutustua asioihin ja hankkia tietoa, niin kyllä tasa-arvon pitäisi näissäkin toteutua.

Espoon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Maria Guzenina odottaa kunnon raporttia virkamiesten matkasta Kanadaan.

Virkamiehet ovat matkalla samaan aikaan, kun Espoon valtuuston opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta käsittelee talousarvioehdotusta, jossa kaupungin suomenkielisen opetuksen budjetista leikattaisiin 5,7 miljoonaa euroa ja varhaiskasvatuksesta 2,9 miljoonaa euroa.

– Eihän se hyvältä näytä. Tällaiselta reissulta on sitten syytä odottaa tuloksia, jotka hyödyttävät kuntalaisia. Oletan, että matkasta tehdään kunnollinen raportti, Guzenina toteaa.

– Veneiden talvisäilytykseen tutustuminen toisella puolella maapalloa on kyllä liikaa. Ja jäähallejakin on lähempänä.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Länsiväylä-lehti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?