Jääkiekko

Kuva ei herkille! Luistin teki hirveää jälkeä ex-liigakiekkoilijan kasvoihin – ”Tajusin enemmän vasta, kun katsoin jäähän”

Julkaistu:

Vaarallinen viiltohaava
Kuvat kertovat, miten rajusti Timo Kuuluvaisen leuka aukesi Norjassa. Kuvamateriaali voi järkyttää herkimpiä.
Suomalainen jääkiekkoilija Timo Kuuluvainen koki kovia juuri ennen Norjan pääsarjan ensimmäistä kierrosta.

Joukkuetoverin luistin osui Kongsvinger Knightsin Kuuluvaisen leukaan ottelua edeltävällä aamujäällä ja viilsi joukkueen suomalaiskapteenin kasvoja rajusti.

– Lääkäri puhui jotain kurkusta ja isosta valtimosta. Luistin osui muutaman sentin päähän siitä. Se oli onni onnettomuudessa, Kuuluvainen kertoi Ilta-Sanomille puhelimitse.

– Tilanne oli täysi vahinko. Taklasin keskialueen pienpelissä kaveria, jonka jalat nousivat sen jälkeen ylös.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

32-vuotias pelaaja ei ensin ymmärtänyt, miten vakavasta asiasta oli kysymys.

– Leukaani on kopsahtanut monta kertaa ennenkin enkä tuntenut tällin jälkeen juurikaan kipua. Se oli hyvin pientä verrattuna esimerkiksi polvi- tai olkapäävammaan.

– Tajusin enemmän vasta sitten, kun katsoin jäähän. Verta tuli paljon, mutta en sentään pelännyt vuotavani kuiviin, hän naurahti.


Kuuluvainen osallistui joukkueen palaveriin ja painoi pyyhettä leukaansa vasten. Viillon syvyys valkeni hänelle lopullisesti vasta sairaalassa.

– Lääkäri kysyi, että onko leukani murtunut ja selvitti, onko minulla aivotärähdys. Alkoi hahmottua, että viilto on aika miehekäs, kun sen pohjalle ommeltiin 3–4 tikkiä ja päälle 11.

Hyökkääjä yllättyi, kun hän näki kuvia viillon seurauksista.

– Siinä vaiheessa jouduin miettimään, että viilto oli olettamustani pahempi.

Sarja-avausta hän ei suostunut jättämään väliin.

– Olisin harkinnut asiaa, jos luistin olisi osunut kaulaani. Nyt pyysin lääkäriä kiirehtimään tikkauksessa, kun ennen peliä piti vielä ehtiä syödä.

– Sain puudutuksen ja kipulääkettä, mistä oli apua. Ottelussa leuka oli kuitenkin vähän hellä, kun siihen tuli muutama pienempi tälli.


CHL:ää pelannut Loreskog IK kellisti nuorekkaan Kongsvinger Knightsin 6–1.

– Turpaan tuli, vaikka roikuimme ottelussa pari erää hyvin mukana.

Norjan suurimmat mediat ovat olleet yhteydessä Kuuluvaiseen viime päivinä.

– Minä en ole Norjassa julkkis, mutta leukani näköjään on. Suomessa on normaalia pelata tikkauksen jälkeen, mutta tässä maassa asiaan suhtaudutaan ainakin yleisesti vähän toisella tavalla.

Ensimmäistä kauttaan Norjassa pelaava Kuuluvainen on viihtynyt viime vuodet ulkomailla. Hän on pelannut Ranskassa, Ruotsissa ja Englannissa.


Hyökkääjä pukeutui 55 kertaa KalPan paitaan SM-liigassa 2005–06. Kaudella 2008–09 hän esiintyi Bluesin riveissä 12 kertaa.

Kuuluvainen pelasi 229 ottelua Mestiksessä kausina 2003–14 ja edusti KalPaa, KooKoota, KooVeetä, Jukureita, Hokkia ja HCK:ta.

Kausien 2003–04 ja 2004–05 päätteeksi hän juhli KalPan riveissä Mestiksen mestaruutta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt