Leijonien pelit eivät näy Ylellä olympialaisissa 2018 – ”Oli jo neuvotteluiden alussa selvää”

Julkaistu: , Päivitetty:

Olympiakisat
Miesten jääkiekko ei kuulu Ylen ja Discoveryn laajaan yhteistyösopimukseen Pyeongchangin talviolympialaisista 2018. Pelit nähdään muilla vapailla kanavilla.
Yle ja Discovery ovat päässeet yhteistyösopimukseen vuoden 2018 Pyeongchangin talviolympialaisten ja vuoden 2020 Tokion kesäkisojen esitysoikeuksista Suomessa. Sopimus takaa Ylelle laajat mediaoikeudet molemmista olympialaisista, eli olympiaurheilua on runsaasti tarjolla vapaasti katsottavilla kanavilla.

Kaikki molempien kisojen maksu-tv-oikeudet ovat Discoveryn Eurosport-kanavilla.

Suurin muutos aikaisempaan on se, että Suomen jääkiekkomaajoukkueen Leijonien ottelut eivät näy Yleltä. Discovery pitää miesten jääkiekon esitysoikeudet itsellään isännän ottein, yksinoikeudella.

– Oli jo neuvottelujen alussa selvää, että Discoverylla oli hyvin suuri halu pitää jääkiekko itsellään yksinoikeudella. Enemmän pelissä oli se, haluammeko olla olympialaisissa lainkaan mukana vai emme, Yle Urheilun urheiluoikeuksista vastaava päällikkö Robert Portman sanoi.


– Suomessa on kuitenkin asetus kansallisesti merkittävistä urheilutapahtumista, johon olympiajääkiekkokin kuuluu. Leijonien pelit on esitettävä vapailla kanavilla, eli ne kyllä näkyvät – vaikka eivät Yleltä tällä kertaa. Radiossa saamme Leijonien pelit selostaa ja myös netin puolella uutisoida laajasti, Portman lisäsi.

– Muutoin sopimus on meille erittäin iloinen asia. Olemme tosi tyytyväisiä!

Discoveryn vapaasti näkyvät kanavat Suomessa ovat TV5, Kutonen ja Frii.

Sopimukseen kuuluu, että Yle voi tarjota molemmista olympialaisista viisi samanaikaista lajia omissa digitaalisissa palveluissaan ja näistä enintään kaksi lajia samanaikaisesti televisiokanavilla.

Pyeongchangin talvikisoissa Discovery kuitenkin pitää yksinoikeuden esittää olympialaisia vapaasti katsottavilla kanavillaan iltaisin parhaaseen katseluaikaan kahden tunnin ajan. Tänä kahden tunnin aikana Yle ei voi olympialaisia esittää.


Portmanin mukaan sopimus mahdollistaa kuitenkin etenkin Pyeongchangista myös Ylelle hyvin kattavan tarjonnan.

– Jos oikein muistan, Sotshin talvikisoissa taisi parhaimmillaan olla kuusi samanaikaista tapahtumaa eli viidellä samanaikaisella signaalilla tavoitamme melkein kaikki lajit, Portman huomauttaa.

Discovery pitää myös Tokion kesäkisoissa yksinoikeudella itsellään kaksi myöhemmin ilmoitettavaa lajia, joista kumpikaan ei ole yleisurheilu.

– Meille oli tärkeintä, että yleisurheilu pysyy meillä.

Sopimuksen arvosta Portman ei hiisku liikesalaisuuden nojalla mitään.

– Sitä en voi kommentoida. Sen voin sanoa, että rahankäyttöämme ohjaa vastuullisen rahankäytön periaate. Emme voi lähteä kisaan oikeuksista millä hinnalla tahansa.

Juttua muokattu klo 18.11: juttuun lisätty Discoveryn kaikki vapaasti katsottavat kanavat ja tieto Discoveryn yksinoikeudesta lähettää talviolympialaisia yksinoikeudella kahden tunnin ajan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt