Entinen suomalainen NHL-pelaaja tuomittiin ehdolliseen vankeuteen - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Entinen suomalainen NHL-pelaaja tuomittiin ehdolliseen vankeuteen

Jani Hurme sai ehdollista vankeutta törkeästä veropetoksesta.

Jani Hurme lopetti uransa keväällä 2011, jolloin hän edusti Tampereen Ilvestä.­

18.2.2016 17:41

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut entisen NHL-maalivahdin Jani Hurmeen törkeästä veropetoksesta vuoden ja kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Syyttäjä vaati Hurmeelle rangaistusta törkeästä veropetoksesta. Syyttäjän mukaan Hurme oli yrittänyt välttyä maksamasta 131 712 euroa arvonlisäveroa Princess V52 -merkkisestä moottoriveneestään. Hurme toi veneen Suomeen verottomana muuttotavarana.

Hurme on tehnyt kyseisestä veneestä kaksi kauppakirjaa. Ensimmäisen 4. marraskuuta vuonna 2011, jolloin hinnaksi oli merkitty 775 000 euroa (arvonlisävero 23 %). Toinen kauppakirja on laadittu tammikuun 12. päivä vuonna 2012, jolloin veneen hinnaksi oli sovittu 548 800 euroa. Tähän summaan ei sisältynyt arvonlisäveroa. Hurmeen kotipaikaksi oli tuolloin merkitty St. Helier, Jersey.

Hurme siirsi kirjansa Jerseyn saarelle ja kertoi kotipaikkansa sijainneen siellä 9.1.2012–1.8.2013.

Syyttäjä kuitenkin todisti pankkikortti- ja puhelintietojen sekä sähkö- ja vesilaskujen perusteella, että Hurme ei asunut tuolloin pysyvästi Jerseyn saarella.

Käräjäoikeus arvioi, että Hurmeen katsottiin tavoitelleen rikoksella huomattavaa taloudellista hyötyä. Oikeuden mukaan moottoriveneen tuonti arvonlisäverotta oli ollut yhtenä syynä sille, että Hurme siirsi ”kirjansa” Jerseylle. Käräjäoikeus katsoi, että Hurme ei tosiasiallisesti muuttanut sinne.

Hurme kiisti syytteet. Hänellä on mahdollisuus valittaa käräjäoikeuden tuomiosta.

Hurme lopetti uransa kauteen 2010–11. NHL:ssä hän torjui kiekkoja neljän kauden ajan. Leijonissa Hurme pelasi yhdet olympialaiset ja kahdet MM-kisat. SM-liigassa hän edusti Turun Palloseuraa ja Tampereen Ilvestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?