Jääkiekko

Vantaalainen kiekkoisä tuohtui kaupunginyhtiön viinanhuuruisesta rahankäytöstä: ”Pian kärsivät lapsetkin”

Julkaistu:

salainen raportti
Myyrmäen Urheilupuisto Oy:n holtiton rahojen käyttö sai vantaalaisen lätkäperheen isän tuohtumaan.
Perjantaina Vantaan Sanomat kertoi saaneensa haltuunsa salaisen raportin, joka oli karua luettavaa urheilua harrastaville vantaalaisperheille.

– Kyllähän tämä pahalta tuntuu, huokaisi kahden jääkiekkojuniorin isä Toni Makkonen.

Raportti paljasti, että Myyrmäen Urheilupuisto Oy:n hallitus matkusti kymmenillätuhansilla euroilla erilaisissa seminaareissa Suomessa ja ulkomailla. Yhtiö oli maksanut osallistujien alkoholikulut.

Urheilupuisto Oy:n silloinen toimitusjohtaja Erkki Salo oli myös omavaltaisesti korottanut omaansa ja muiden yhtiön palveluksessa olleiden palkkoja. Salon 60-vuotisjuhlista yhtiölle koitui 10 000 euron lasku, joka on selvityksiltään puutteellinen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Yhtiön toimintaa pyöritetään suurelta osin urheilujunioreiden perheiltä kerättävillä rahoilla.

– Aikuisethan tästä kärsivät ensin rahan muodossa. Ja jos jollain perheellä on taloudellisesti tiukkaa, niin siitähän sitten kärsivät pian lapsetkin, Makkonen sanoi Ilta-Sanomille.

”Oheisliikuntapaikkoja, ei alkoholia”

Hän oli perjantai-iltapäivällä ollut poikiensa kanssa tuttuun tapaan EVU:n harjoituksissa. Artur Makkonen pelaa vuonna 2004 syntyneiden ikäluokassa ja velipoika Emil vuotta nuorempien joukkueessa. Perheen isä kuuluu kummankin joukkueen valmennusryhmään.

– Se tässä itseä korpeaa todella paljon, että meillä vanhemmilla tämä pohjautuu pelkkään vapaaehtoisuuteen. Välillä lyhennellään työpäiviä ja uhrataan paljon aikaa lasten harrastuksille.

– Nuo rahat olisi voinut käyttää uuden jään hankintaan ja uusiin oheisliikuntapaikkoihin, ei alkoholiin. Vantaalla jäätilanne ei ole millään tavalla hurrattava. Toivon todella, ettei tästä tule lisälaskua kiekkoperheille. Makkonen jyrähti.

Makkonen näki myös tilanteen liittyvän laajempaan ongelmaan lasten ja nuorten harrastustoiminnassa.

– Kun koulut joutuvat vähentämään rahojen puutteessa liikunnan määrää, seurojen rooli korostuu entisestään. Toiveena on, että edes osa lapsista aktivoituisi liikunnallisesti seuroissa. Ja nyt sitten paljastuukin, että rahoja kuluu johtavissa asemassa olevien hauskanpitoon.

Perheet ovat keskustelleet tilanteesta

Makkonen toimii itse aktiivisesti yritysmaailmassa ja on siellä huomannut, ettei härski rahankäyttö ole Suomessakaan mitenkään poikkeuksellista.

– Mutta nyt kun tässä ovat lapset ja nuoret mukana, niin se harmittaa todella paljon. Näissä hommissa pitäisi mennä totuuspohjaisemmin, Makkonen vaati.

Hän kertoi, että tilanteesta oli jo käyty keskustelua muiden lätkäperheiden kanssa.

– WhatsApp-ryhmässämme oli jo viestejä vaihdettu. Ja voin kertoa, ettei siellä hirveän tyytyväisiä tilanteeseen olla. Nyt on menty syvälle metsään.

EVU on tunnettu ansiokkaasta juniorityöstään. Seuran kasvatteja ovat muun muassa Ville Peltonen, Valtteri Filppula, Jarkko Ruutu, Tuomo Ruutu ja Antti Pihlström.

Myyrmäen Urheilupuisto Oy

  • On Vantaan kaupungin tytäryhtiö, jonka kaupunki omistaa VTK Kiinteistöt Oy:n kautta.
  • Länsi-Vantaalla toimiva yhtiö pyörittää Energia Areenaa, Myyrmäen jalkapallostadionia, Myyrmäki-halli ja kahta jäähallia.
  • Yhtiön liikevaihto oli viime tilinpäätöksessä 2 292 000 euroa ja liikevoitto 210 000 euroa.
  • VTK Kiinteistöt antoi potkut Myyrmäen Urheilupuisto OY:n toimitusjohtajalle Erkki Salolle ja yhtiön hallitukselle maaliskuussa 2015. Kaupunki pyysi myös poliisia aloittamaan rikostutkinnan yhtiön asioista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt