Suomen Datsjuk ja ”pikkupojat” – tässä ovat Pikkuleijonien onnistujat avausottelussa - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Suomen Datsjuk ja ”pikkupojat” – tässä ovat Pikkuleijonien onnistujat avausottelussa

Kakkonen on ykkönen. Kakkosketju oli Pikkuleijonien ehdottomasti vahvin osa-alue, kun Valko-Venäjä kaatui MM-avauksessa lukemin 6–0.

Jesse Puljujärvi oli Suomen parhaita pelaajia avausottelussa.­

26.12.2015 21:13

Suomi aloitti alle 20-vuotiaiden MM-kisat voittamalla Valko-Venäjän maalein 6-0. Suomen maaleista vastasivat Mikko Rantanen, Sami Niku, Patrik Laine, Sebastian Repo sekä kahdesti onnistunut Jesse Puljujärvi.

Ilta-Sanomat arvioi Pikkuleijonien onnistujat – jotka tällä kertaa tulivat kaikki kakkosketjusta

1) Sebastian Aho. Hössötykset pois: Tämä nuori mies on tämän joukkueen ainoa pelaaja, joka on SM-liigassa tähti jo nyt. Ja se näkyi heti avausottelussa. Kun Suomen viisikkopeli venyi ja paukkui etenkin ottelun alussa, Aho liimasi kakkosketjun peliä koko ajan. Pelaa itselleen vähän oudolla paikalla sentterinä, mutta hoiti ainakin junnulätkän apumaaksi luokiteltavaa Valko-Venäjää vastaan hommansa timanttisella tarkkuudella. Piti kiekkoa, puolusti tunnollisesti ja rakensi peliä. Illan tehot 0+3. Hyvät naiset ja herrat, tässä on Suomi-lätkän Pavel Datsjuk.

2) Jesse Puljujärvi. Kakkosketjun toinen ”pikkupoika”. 17-vuotias häkkipää, mutta mitat kuin aikuisella miehellä (190 cm, 91 kg). Ei ollut ottelun alkuvaiheessa esillä aivan yhtä hyvin kuin toisen laidan ”pikkupoika”, mutta viimeisteli kylmänviileästi kaksi osumaa ja tarjoili unelmasyötön Laineen osumaan.

3) Patrik Laine. Tapparan ”pikkupoika” (17-vuotias, 194 cm, 94 kg), joka tuli peliin sillä asenteella, että haluaa olla ensi kesänä NHL:n ykköskierroksen varaus. Pyrki kiekon kanssa maalille, haki taklauksia ja halusi ratkaista ottelun. Kruunasi iltansa tekemällä Pikkuleijonien kolmannen maalin jäätävän hyvällä lämärillä suoraan syötöstä. Laine ja Puljujärvi ovat selkeästi käymässä kisaa ensi kesän varausjärjestyksestä – tämä lupaa Suomelle vain hyvää turnauksen edetessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?