Perjantain podcast: ”Kummola on vanhan liiton johtaja hyvässä ja pahassa” - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Perjantain podcast: ”Kummola on vanhan liiton johtaja hyvässä ja pahassa”

Kuvituskuva
Julkaistu: 27.11.2015 16:36

Oodi Kalervo Kummolalle. Miten vaikeaa Kummolan seuraajan on ottaa soihtu kannettavakseen Rautakanslerin jälkeen?

Kalervo Kummola siirtyy lauantaina sivuun Jääkiekkoliiton puheenjohtajan paikalta ja hänen tilalleen valitaan joku kolmikosta Harri Nummela, Heikki Hiltunen ja Jukka Toivakka.

Kummola on ollut suomalaisen huippukiekon näköalapaikoilla vuodesta 1975 lähtien, jolloin hänestä tuli vastaperustetun SM-liigan ensimmäinen toimitusjohtaja.

Kummola on saanut uransa aikana paljon kehuja, mutta myös paljon arvostelua. Molempia yleensä aiheesta.

Viimeistään sen jälkeen, kun Kummola pääsi Jääkiekkoliiton puheenjohtajaksi hän on sekaantunut kaikkeen mahdolliseen, joka ei välttämättä edes hänelle kuuluisi.

– Klassinen esimerkki on vuodelta 2009, jolloin maajoukkueen kapteeni vielä itseoikeutetusti Saku Koivu. Kummola ilmoitti, kysymättä tietenkään maajoukkueen päävalmentajilta, että seuraava kapteeni on muuten Mikko Koivu, muistelee Ilta-Sanomien jääkiekkotoimittaja Juha Hiitelä.

– Kummola on vanhan liiton johtaja hyvässä ja pahassa.

Mitä haasteita Kummolan seuraajalla on? Miten vaikeaa on ottaa soihtu kannettavaksi Rautakanslerin jälkeen? Muun muassa näitä asioita pohditaan IS:n lätkätoimituksen perjantain podcastissa.

Podcastin varsinainen isäntä Jussi Paasi lurauttaa myös Kummolan kunniaksi pari säettä Rautakanslerin suosikkikipaletta.

Tuoreimmat osastosta