SM-liigan pörssihai valmiina leijonapaitaan: ”Kova työ palkitaan aina” - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

SM-liigan pörssihai valmiina leijonapaitaan: ”Kova työ palkitaan aina”

Jatkuuko Toni Koiviston pistetehtailu myös Leijonissa?

Julkaistu: 7.11.2015 6:56

Lukon Toni Koivisto pääsee näyttämään tasonsa kansainvälisissä haasteissa.

Mitä seuraa siitä, kun pelaaja tekee SM-liigan runkosarjassa 20 ottelussa 21 tehopistettä? Parhaassa tapauksessa kutsu maajoukkueeseen.

Rauman Lukon 32-vuotiaalle laitahyökkääjälle Toni Koivistolle kävi juuri näin. ”Tonton” syyskaudella leipomat pisteet veivät hänet pistepörssin kärkeen ja pidemmällekin.

Seuraavaksi Koivisto yrittää jatkaa vahvuuksillaan päävalmentaja Kari Jalosen alaisuudessa Leijonissa huomenna käynnistyvässä Karjala-turnauksessa.

– Fiilikset ovat luonnollisesti tosi hyvät. Kutsu Leijoniin tuli kieltämättä pienenä yllätyksenä, vaikka pelit ovatkin kulkeneet tällä kaudella SM-liigassa hyvin. Mutta ei kai kukaan pelaaja nyt varsinaisesti myöskään odota maajoukkuekutsua. Kutsu tulee, jos peli kulkee, mietiskeli Koivisto Leijonien keskiviikon mediahetkessä Ylen lämpimissä tiloissa.

Koiviston tämän hetken vireystilan huomioiden maajoukkuekutsua ei voida pitää minkään tason yllätyksenä. Pelityyliään suoraviivaistanut laituri on noussut kuluvalla kaudella Lukon ja koko SM-liigan tähtiosastoon.

Myös Koiviston uralta löytyy aikoja, jolloin side Leijoniin pysyi yllä vain kotisohvan ja television avustuksella.

– Kun pelaajalla ei kulje, niin periksi ei kannata antaa. Täytyy vaan jatkaa sitä työn tekemistä ja uskoa omaan tasoon. Kyllä kova työ palkitaan kuitenkin aina jollain tavalla. Ja onhan niitä vaikeuksia sattunut myös omalle kohdallekin. Olen aina tiennyt, että osaan kuitenkin pelata lajia nimeltä jääkiekko.

Toni Koivisto johtaa SM-liigan pistepörssiä syksyn maajoukkuetauolla.

Koivisto puki edellisen kerran maajoukkuepaidan päälleen kaudella 2013–2014. Tuolloinkin kyseessä olivat EHT-tason haasteet. Keskiviikon mediatilaisuudessa ympärillä riitti juttukavereita ja tuttuja.

– No piirit ovat loppujen lopuksi aika pienet. Kyllähän täällä on paljon tuttuja naamoja mukana, vaikka pelaajat pelaavatkin eri sarjoissa ympäri Eurooppaa. Maajoukkueessa ilmapiiri on kuitenkin aina loistavan kotoinen. Täällä on hyvä olla, linjaa Koivisto.

Mitä sinulta on sitten lupa odottaa tulevassa turnauksessa? Tehopisteitä SM-liigan tahtiin?

– En lähde ajattelemaan tehopisteiden iskemistä. Pelaan niillä omilla vahvuuksillani ja lyön kaiken pöytään. Nyt pitää antaa näyttöjä jatkoa ajatellen.

Nyt eletään vasta marraskuuta, joten onko liian aikaista laittaa Toni Koivisto ja kevään MM-kisat samaan lauseeseen?

– Kyllä se on vielä liian aikaista. Tästä on pitkä matka kevääseen ja pelejä edessä jumalattoman paljon ennen kevättä. Ehkä vain parempi keskittyä tähän hetkeen ja mennä pienissä jaksoissa eteenpäin. Se on selvä asia, että vain tulevat näytöt puhuvat puolestaan. Tekoja tarvitaan.