Petri Lampisen ja Ari Lähteenmäen tulot ja verot 2014 - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Muistatko verisen väkivallanteon kaukalossa 1986? Hakattu ex-liigapelaaja nauraa nyt matkalla pankkiin

Silmitön väkivallanteko käytännössä katkaisi Petri Lampisen kiekkouran, mutta nyt hänellä pyyhkii pankkimaailmassa hyvin.

Petri Lampiseen kohdistunut väkivallanteko syksyllä 1986 on yksi SM-liigan historian puhutuimmista.

2.11.2015 14:07

Siitä, varsin yksipuolisesta kaukalotappelusta lähes 30 vuotta sitten puhutaan vieläkin.

HIFK:n kovanaama Ari ”Allu” Lähteenmäki hyökkäsi Jokereita edustaneen 19-vuotiaan Petri Lampisen kimppuun marraskuussa 1986.

Lähteenmäki iski Lampista poikittaisella mailalla kasvoihin ja takoi sen jälkeen uhrinsa päätä jäähän. Lampiselta katkesi kaksi hammasta ja murtui leuka. Lähteenmäki sai SM-liigan historian pisimmän, 27 ottelun mittaisen pelikiellon sekä joutui siviilioikeuteen, jossa hänet määrättiin maksamaan vahingonkorvauksia sekä 3 000 markan sakot.

Lampisen, nyt 48, liigaura jäi kolmen ottelun mittaiseksi. Hänestä tuli pankkiiri. Nykyisin Lampinen toimii perustamansa yksityisen varainhoitoyhtiön Taaleritehtaan varainhoidon toimitusjohtajana.

– Kansantajuisesti selitettynä olemme varainhoitoyhtiö, mutta toiminta on viimeisen vuoden ja kuukausienkin aikana laajentunut ja muuttunut merkittävästi, Lampinen kertoo IS:lle.

Lampinen kuvattuna vuonna 2011.

Vuonna 2014 Lampisen verotettava ansiotulo oli 247 196 euroa ja pääomatulo 36 959 euroa. Lampinen oli myös arvioinut tulonsa tarkkaan, sillä hän saa veronpalautustakin 3 680 euroa.

Lampisen elämä ei kuitenkaan ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista. Hänellä diagnosoitiin luukasvain vuonna 1999. Leikkauskierre johti siihen, että vasen käsi piti amputoida kyynärpäästä alapuolelta.

– Se operoitiin useita kertoja ja sen kanssa jouduttiin elämään pitkään. Nyt terveystilanne on hyvä ja senkin osalta elämä hymyilee, Lampinen sanoo.

Petri Lampinen esitteli proteesiaan keväällä 2011.

Varsinainen peliura jäi lyhyeksi, mutta Lampinen on sairautensa jälkeen pelannut myös Suomen proteesijääkiekkomaajoukkueessa.

– Kilpaileminen on varmasti taakse jäänyttä elämää, mutta käyn kolme kertaa viikossa jäällä terveiden miesten kanssa ihan vain ylläpitämässä kuntoa.

Ari Lähteenmäki, 54, on edelleen yksi tunnetuimmista HIFK:n entisistä pelaajista. Hän pelasi SM-liigassa 268 ottelua ja on sen jälkeen ollut muun muassa Kirkkonummen Salamien apuvalmentajana.

Lampiselta kysellään edelleen liki 30 vuoden takaisista tapahtumista.

– En ole Allua sen jälkeen nähnyt, mutta voisin hyvin paiskata kättä ja vaihtaa kuulumisia. Ei minulla ole mitään pahaa sanottavaa. Elämässä tapahtuu, onneksi ei käynyt silloin pahemmin. Kaiken sen jälkeen mitä on kokenut, ne tuntuvat aika pieniltä asioita.

Lähteenmäen ansiotulot vuonna 2014 olivat 21 489 euroa ja hänellä ei ollut lainkaan pääomatuloja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?