Jarkko Ruudulta raju väite Raimo Summasesta uutuuskirjassa

Julkaistu:

Jarkko Ruudun elämäkerta
Raimo Summanen käskytti HIFK:n pelaajia TPS:n huippuvahdin kimppuun SM-liigan finaalisarjassa 1999, Jarkko Ruutu sanoo.
Uransa reilu vuosi sitten päättänyt Jarkko Ruutu paljastaa tänään ilmestyvässä elämäkerrassaan Raimo Summasen käskyttäneen pelaajiaan Miikka Kiprusoffin kimppuun SM-liigan finaalisarjassa 1999.

Ruutu pelasi finaaleja HIFK:n paidassa. HIFK:n apuvalmentajana toimi Summanen. Kiprusoff oli paljastunut ylivoimaiseksi esteeksi HIFK:n hyökkääjille. TPS voitti tuolloin mestaruuden.

– Istuin matsin loppuhetkillä vaihtopenkillä Olli Ahosen, Santeri Heiskasen ja Tom Laaksosen vieressä, kun Summanen tuli luoksemme. Viesti oli kristallinkirkas. Ei ole mitään epäselvyyttä siitä, miten Summanen sanoi, Ruutu kertoo.

– Joku teistä käy vetämässä ton saatanan Kiprusoffin yli. Mutta ”Rudi” (Ruutu). Sä et tee mitään, et yhtään mitään. Onko selvä? Ruutu muistelee Summasen sanoneen.

Seuraavassa vaihdossa Ruutu kuitenkin taklasi Kiprusoffia päähän.

– En ollut päättänyt etukäteen, että osunpa tässä nyt ”Kipperiä” päähän, mutta niin siinä vain tapahtui. Tulin hiukan viistosta, leikkasin maalin edustalle ja jostain itselleni selittämättömästä syystä levitin kyynärpääni irti kropasta. Se osui suoraan Kiprusoffin maskiin. Kipper itse tajusi tilanteen ja pani kaatumiseensa värikynää, mutta se on ihan normaalia toimintaa, Ruutu muistelee.

Ruutu kertoo saaneensa tapauksen jälkeen rajua palautetta pukukopissa muun muassa HIFK:n legendalta Mika Kortelaiselta.

– En osaa selittää asiaa sen paremmin. Päässä pimeni. Tein typerästi. Toisaalta tein juuri kuten Summanen oli käskenyt tiettyjen pelaajien tehdä – paitsi että minun oli käsketty pysyä kuvion ulkopuolella, Ruutu kertoo.

Ilta-Sanomien jääkiekkotoimituksen esimiehen Tuomas Nyholmin kirjoittama elämäkerta Jarkko Ruutu – Jumalainen Näytelmä (Otava) ilmestyy tänään.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt