Teemu Selänne kritisoi Leo Komaroville langetettuja sakkoja – tästä Teemu itse sai jättisakot - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Teemu Selänne kritisoi Leo Komaroville langetettuja sakkoja – tästä Teemu itse sai jättisakot

Teemu Selänteelle rapsahti 257 229 markan sakot vuoden 1999 kolarista Kalervo Kummolan kanssa.

Teemu Selänne on saanut itsekin kovat sakot uransa aikana.­

24.8.2015 13:47

Teemu Selänne määrättiin aikansa ennätyssakkoihin käräjäoikeudessa vuonna 2000. Asia nousi esille uudelleen, kun Selänne otti kantaa virallisella Twitter-tilillään maajoukkuehyökkääjä Leo Komarovin hiljattain saamiin jättisakkoihin.

Kannanotossaan Selänne kertoi saaneensa vuoden 1999 rallikolaristaan kuusi päiväsakkoa liikenteen vaarantamisesta. Sakkojen kokonaissumma oli noin 255 000 markkaa eli noin 40 000 euroa. Yhden päiväsakon rahamääräksi tuli siis 42 500 markkaa.

Samalla tiepätkällä harjoitelleet rallin SM-kuljettaja Pasi Hagström ja Jouko Puhakka saivat kannanoton mukaan maksettavakseen vain 300 ja 350 markkaa. Tie oli suljettu laittomasti, sillä sulkemisesta ei oltu ilmoitettu poliisille.

Tapahtumien aikaan kirjoitettujen lehtiartikkeleiden mukaan käräjäoikeus olisi kuitenkin määrännyt Selänteelle kaksikymmentä päiväsakkoa liikenteen vaarantamisesta. Selänne ilmoitti tuolloin oikeudessa nettopalkakseen 121 000 dollaria kuukaudessa. Ilmoituksen perusteella yhden päiväsakon rahamääräksi tuli lähes 13 000 markkaa. Kokonaissummaksi kertyi reilut 257 000 markkaa.

Myös Hagströmille ja Puhakalle määrättyjen sakkojen summa vaihteli hieman, kun artikkeleiden mukaan Hagström olisi saanut sakkoja kokonaisuudessaan 160 markkaa ja Puhakka 336 markkaa.

Kalervo Kummola istuu autossa Ikaalisissa 1999 tapahtuneen onnettomuuden jälkeen. Teemu Selänne seisoo auton vieressä.­

1999 Selänteen oli tarkoitus osallistua Tampereella Channel Four -ralliin. Selänne halusi testata autoaan rallia edeltävänä iltana hiekkatiellä Hämeenkyrössä.

Silloinen kansanedustaja ja Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola oli tullut seuraamaan testiajoa muutaman sukulaisensa ja jääkiekkoilija Raimo Helmisen kanssa.

Onnettomuus tapahtui soratiellä Ikaalisissa.­

Oikeudessa Selänne kertoi unohtaneensa, että Kummola oli tulossa vastaan yksikaistaisella tiellä. Selänne ei nähnyt mäen takaa vastaantulevaa Kummolan siviiliautoa, ja törmäsi ajamallaan Toyotalla ilmalennon päätteeksi Kummolan autoon.

Selänne kertoi Teemu-elämäkerrassaan, että vauhtia oli noin 150 kilometriä tunnissa, kun auto lähti ilmalentoon. Havaitessaan Teemun auton Kummola ehti kääntää autonsa rattia oikealle ja suunnata tien varressa olevaa ojaa kohti. Ilman Kummolan reagointia Selänne olisi kirjassaan tekemän arvionsa mukaan mennyt suoraan tuulilasista läpi.

Kuvat kolariautoista esitutkintapöytäkirjasta. Ylhäällä Kalervo Kummolan auto ja alhaalla Teemu Selänteen ajama auto.­

Vaikka törmäys oli raju, Selänne säästyi vammoilta. Kummolalta murtuivat puolestaan kyynär- ja kantapää, ja hän joutui istumaan pitkään pyörätuolissa. Helminenkään ei välttynyt tuskallisilta vammoilta, kun hän virtsasi verta usean kuukauden ajan onnettomuuden jälkeen.

Kuvat kolariautoista esitutkintapöytäkirjasta kuvattuina.­

Kummola olisi halunnut sopia asian kahden kesken Selänteen kanssa. Tapahtumat vuotivat kuitenkin julkisuuteen. Selänne ei valittanut saamistaan sakoista hovioikeuteen, vaikka pitikin yli 200 000 markan sakkoja kovina.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?