Romuttuuko Teemu Selänteen pitkäaikainen unelma? ”Kunta ei yhtään hallia rakenna”

Julkaistu:

Jääkiekko
Yhdysvaltojen uudella pakotelistalla saattaa olla vaikutusta Teemu Selänteen suunnitelmiin.
Teemu Selänteen kerrottiin jo vuosi sitten suunnittelevan jääkiekkoakatemiaa nuorille kiekkoilijoille. Kiekkolegendan pitkään unelmoima akatemia toimisi Kirkkonummella Långvik Capitalin kylpylähotellin yhteyteen rakennettavassa jäähallissa.

Ongelma on, että nyt hallia suunnitellut päärahoittaja Långvik Capital Oy sekä yhtiön hallituksen puheenjohtaja Roman Rotenberg ovat molemmat asetettu Yhdysvaltojen viime viikolla julkaisemalle uudelle pakotelistalle. Jos yksityistä rahoitusta Långvikin jäähalliin ei tule, ei tule myöskään jäähallia.

– Kirkkonummen kunta ei yhtään hallia rakenna. Ei meillä ole siihen rahaa, sanoo kunnanhallituksen puheenjohtaja Raija Vahasalo (kok.).

Vahasalon mukaan liika spekulointi hallin valmistumisella on ennenaikaista, vaikkei pakotelistoja olisikaan. Hanke on muutenkin ollut kesätauolla virkamiesten lomien takia.

Vahasalon mukaan Kirkkonummi ei myöskään voi lähteä sooloilemaan pakoteasioiden kanssa.

– Jos valtio tekee jonkin linjauksen, pitää Kirkkonummen noudattaa sitä. Tämä on muutenkin laajempi kokonaisuus. Tämä on yksityinen hanke, mutta emme voi katsoa bisnestä vain bisneksenä ja politiikkaa vain politiikkana, vaan kyllä ne menevät sekaisin, Vahasalo sanoo.

Vuosi sitten Roman Rotenbergin isä Boris siirtyi sivuun Långvikin hallituksen puheenjohtajan paikalta. Boris Rotenberg joutui pakotelistalle keväällä 2014.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Uusi Suomi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt