Tässä on syksyn 2016 World Cupin lohkojako

Julkaistu:

WORLD CUP
Suomi kohtaa molemmat naapurimaat jääkiekon maailman cupin alkulohkossa.
NHL, sen pelaajayhdistys NHLPA ja syksyllä 2016 järjestettävään World Cupiin osallistuvat maat ovat päässeet sopuun alkulohkojen joukkuejaosta.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä ruotsalaislehti Expressen ja myös Venäjän jääkiekkoliiton puheenjohtaja Vladislav Tretjak on vahvistanut tiedon venäläislehti Sovjetski Sportille.

Turnauksen toisessa lohkossa pelaavat Suomi, Ruotsi, Venäjä sekä Pohjois-Amerikan alle 23-vuotiaista koostuva joukkue.

Toisessa lohkossa ovat USA, Kanada, Tshekki sekä ns. paneurooppalainen joukkue, johon valitaan pelaajat niistä maista, joiden maajoukkueet eivät ole mukana turnauksessa.

Pudotuspelien pelimuotoa ei ole julkaistu, mutta Ilta-Sanomien tietojen mukaan ainakin turnauksen voittaja ratkaistaan paras kolmesta -muotoisella finaalisarjalla.

Turnaus pelataan syyskuussa 2016 Torontossa ja kaikki ottelut pelataan Toronto Maple Leafsin kotiareenassa Air Canada Centressä.

NHL:n ja sen pelaajayhdistyksen järjestämä World Cup pelattiin viimeksi vuonna 2004, jolloin Kanada kukisti finaalissa Suomen.

Uudelleen henkiin herätetystä tapahtumasta on tarkoitus tehdä joka neljäs vuosi järjestettävä tapahtuma, ja vuoden 2020 turnaus pelataan todennäköisesti Euroopassa. Vahvimpina kisaisäntäehdokkaina ovat Berliini ja Lontoo, jossa sijaitsevat monitoimihallit omistaa Los Angeles Kingsin emoyhtiö AEG.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt