Kalervo Kummola Eetu Selänteestä: ”Silloin hän on tehnyt valintansa” - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Kalervo Kummola Eetu Selänteestä: ”Silloin hän on tehnyt valintansa”

Eetu Selänne valittiin maanantaina Suomen alle 18-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueeseen.

Kalervo Kummola kommentoi Eetu Selänteen tilannetta.­

27.1.2015 14:14

Maajoukkuevalinta herätti kysymyksiä hänen edustusoikeudestaan. Teemu Selänteen poika Eetu on Suomen ja Yhdysvaltojen kansalainen, ja hän saa edustaa Suomea helmikuun alussa Tshekissä pelattavassa ikäluokan maajoukkueturnauksessa.

Ikäluokan MM-kilpailut ovat edessä huhtikuussa Sveitsissä. Eetu Selänteen mahdollinen valinta MM-joukkueeseen vaatisi poikkeusluvan.

Poikkeusluvan myöntää tai jättää myöntämättä IIHF:n hallitus. Eetu Selänteen mahdollinen MM-matka sitoisi hänet samalla Leijona-paitaan.

– Silloin hän on tehnyt valintansa. Tämä ei ole niin kuin jalkapallossa, jossa voi valita 22- tai 23-vuotiaaksi asti, vahvisti IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola.

Edustusoikeuden vaihtaminen toiseen maajoukkueeseen vaatisi Kummolan mukaan neljän vuoden siirtymäjakson.

Eetu Selänne on syntynyt Kaliforniassa. Ensi kuussa 18 vuotta täyttävä Selänne ei ole pelannut Suomessa.

Kansainvälisen lajiliiton IIHF:n sääntöjen mukaan pelaajan on jossain vaiheessa uraansa pitänyt pelata kaksi vuotta maassa, jota haluaa edustaa MM-tasolla.

– Tällaisen säännön kansainvälinen liitto on tehnyt varmaan kaiken maailman kansalaisuuskikkailujen estämiseksi, mutta tässä tapauksessa ei varmasti ole kyse siitä, sillä Eetu Selänne on syntynyt isänsä ammatin takia ulkomailla ja asunut siksi koko elämänsä siellä, kertoi Suomen jääkiekkoliiton urheilutoimenjohtaja Timo Bäckman.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?