Onko Teemu Selänteen poika edustuskelpoinen Pikkuleijonissa? Tässä on vastaus - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Onko Teemu Selänteen poika edustuskelpoinen Pikkuleijonissa? Tässä on vastaus

Eetu Selänteen edustuskelpoisuudesta alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuissa on ristiriitaista tietoa.

Eetu Selänne (vas.) oli mukana isänsä pelinumeron jäädytystilaisuudessa Honda Centerissä 11. tammikuuta.­

26.1.2015 13:25 | Päivitetty 26.1.2015 14:25

Kiekkolegenda Teemu Selänteen poika Eetu Selänne valittiin monien yllätykseksi Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueeseen maanantaina. Selänne, 17, ei ole aikaisemmin pelannut Suomen nuorten maajoukkueessa.

Los Angeles Jr. Kingsiä tällä hetkellä edustavalla Selänteellä on sekä Suomen että Yhdysvaltojen passit eli hän on kaksoiskansalainen. Kaksoiskansalaisen edustuskelpoisuuteen arvokisoissa vaaditaan, että pelaajan on pelattava yhtäjaksoisesti kaksi kautta edustamassaan maassa - tässä tapauksessa siis Suomessa.

Selänne on pelannut koko elämänsä yhdysvaltalaisissa seurajoukkueissa.

Onko hänellä mahdollisuuksia edes pelata arvokisoissa Suomen paidassa?

- No, kuulemma on. Se ei ole minun asiani laittaa sitä kuntoon. Täällä on ihmisiä, jotka järjestävät asian, jos hänet valittaisiin mukaan, alle 18-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Mika Marttila vastasi.

Nuorten maajoukkueiden GM:n Timo Bäckmanin mukaan Selänteelle voidaan hakea poikkeuslupaa arvokisoja varten, jos hänet lopulta valitaan MM-joukkueeseen.

- Maan täytyy anoa kansainvälisen jääkiekkoliiton (IIHF) hallitukselta poikkeuslupaa. Se täytyy tehdä vain ajoissa. Esimerkiksi Kai Kantolan tapauksessa aikoinaan se hakemus tehtiin juuri kisojen alla, miksi se ei mennyt läpi. IIHF:n seuraava hallituksen kokous on maaliskuun alussa, joten siihen mennessä meidän pitäisi tehdä anomus, Bäckman selvitti IS:lle.

Tuntematon pelaaja

Mikä on Selänteen valinnan taustalla?

- Meillä on jatkossa paljon NHL-pelaajien jälkikasvua, jotka luovat uraa Pohjois-Amerikassa. Eetu on varattu USHL:ään, jonne hän todennäköisesti menee ensi vuonna pelaamaan. Haluamme kääntää jokaisen kiven ja kannon ja tarkastaa pelaajan potentiaalin, Marttila perusteli.

Onko kukaan valmennusjohdosta nähnyt Eetu Selänteen pelaavan?

- Ei ole. Emme ole nähneet hänen pelaavan.

Eli nimi painoi tässä enemmän?

- Osittain joo, mutta myös raportit, mitä olemme kuulleet. USHL:ään kun varataan, niin sekin kertoo jo jotain.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?