MM-ennakot: USA - viihdyttävää dynamiittilätkää

Julkaistu:

Nuorten MM-kisat
IS esittelee nuorten MM-kisojen kuusi kovinta ja kiinnostavinta joukkuetta kattavissa ennakkopaketeissa. Nyt vuorossa on vuoden 2013 mestari USA, joka hakee pikaista paluuta mitalikantaan viime kisojen katastrofin jälkeen.
Malmössä USA tippui mitalipeleistä häviämällä puolivälierissä Venäjälle kurittoman esityksen jälkeen. Nyt edessä on erinomainen sauma kasvojenpesuun, sillä USA on turnauksen kovin joukkue Kanadan ohella. Pienessä kaukalossa pelattava turnaus sopii luisteluvoimaiselle ja pelinopealle joukkueelle loistavasti.

Hyökkäyskalusto on tänä vuonna erityisen vahvaa tekoa, minkä ansiosta USA saa jalkeille neljä laadukasta, hyökkäyspeliin kykenevää ketjua. Ykköstähtenä tuikkii 18-vuotias Jack Eichel, joka huudetaan ensi kesän NHL:n varaustilaisuudessa kahden ensimmäisen pelaajan joukossa. USA:n vauhdikas hyökkäyspeli oli harjoituspeleissä parhaimmillaan huimaa neljän sylinterin tykitystä.

Jenkkien viihdyttävän dynamiittilätkän ainoat kysymysmerkit liittyvät alakertaan. Vahvasti pystysuuntaan suuntautuva pelityyli voi tehdä joukkueesta puolustussuuntaan haavoittuvaisen. Pitkänhuiskea Thatcher Demko on joukkueen ykkösvahti, mutta 19-vuotiaan veskarin arvokisaesitykset eivät ole aiemmin vakuuttaneet. Steve Santini olisi ollut pakiston johtaja, mutta hän ei toipunut käsivammasta ajoissa kisoihin.

USA:n MM-joukkue:

Maalivahdit:

Thatcher Demko

Brandon Halverson

Alexander Nedeljkovic

Puolustajat:

Will Butcher

Brandon Carlo

Ryan Collins

Anthony DeAngelo

Noah Hanifin

Ian McCoshen

Zachary Werenski

Hyökkääjät:

J.T. Compher

Chase De Leo

Jack Eichel

Hudson Fasching

John Hayden

Dylan Larkin

Anthony Louis

Auston Matthews

Sonny Milano

Tyler Motte

Nick Schmaltz

Alex Tuch

Miles Wood

Kolme pointtia:

- Häkkipäät johtavat. USA Hockey luottaa vuodesta toiseen rohkeasti alaikäisiin pelaajiin myös alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa - ikä on toissijainen seikka, jos pelaaja on tarpeeksi hyvä. Tämän vuoden kisajoukkueessa on viisi varaamatonta pelaajaa, joista kolme on 1997-syntyneitä. Eichel johtaa ykkösketjua ja 2016 varaustilaisuuden kärkinimeksi povattu Auston Matthews kakkosketjua.

- Ylivoimatehot. Jäähyily USA:ta vastaan on yhtä viisasta kuin pään aukominen nakkikioskijonossa - ennemmin tai myöhemmin kolahtaa. USA:n ylivoimakoostumuksista löytyy monipuolista syöttötaitoa, laukaisu-uhkaa ja vahvoja maalineduspelaajia.

- Kultapojat. Viime keväänä alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden Lappeenrannassa voittaneesta joukkueesta on Montrealissa ja Torontossa mukana kahdeksan pelaajaa. Vertailun vuoksi Suomella on Kanadassa viisi pelaajaa viime kevään U18-joukkueesta.

Seurattava pelaaja:

Noah Hanifin

Ensi kesän NHL:n varaustilaisuuden korkeimmalle rankattu puolustaja, ja jykevää jatkoa USA:n lahjakkaalle puolustajajatkumolle. Hanifin, 17, pelaa vahvaa tulokaskautta yliopistosarja NCAA:ssa Boston Collegessa. Raamikas yleispuolustaja lukee peliä mainiosti ja pelaa kiekolla viisaasti. Hanifin oli kisoja edeltävissä harjoitusotteluissa USA:n parhaita pelaajia. Jo nyt isossa roolissa MM-jäillä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt