Näillä sanoilla Jarkko Ruutu hyvästeli kaukalot – lue tiedote sanasta sanaan

Julkaistu:

Jääkiekko
39-vuotias Jarkko Ruutu tiedotti maanantaina lopettavansa jääkiekkouransa.

Näin Ruutu tiedotti lopettamispäätöksestään:

”Tuntuu, että on aika. Kypsyttelin päätöstä pitkään ja mietin, paljonko minussa on vielä pelaamattomia pelejä. Pystynkö ja haluanko vielä repiä itsestäni irti kaiken sen, mitä huipulla pelaaminen vaatii? Mitä enemmän asiaa pohdin, sen varmempi olin.

Kun mietin uraani kokonaisuudessaan, sisälläni velloo tunnemyrsky. Olen äärettömän kiitollinen ja ylpeä asioista ja hetkistä, jotka olen saanut kokea edellisten 20 vuoden aikana. Sain pukea Suomi-paidan päälleni useissa olympia- ja MM-turnauksissa, taistella 11 kautta NHL:ssä ja pelata mm. Stanley cupin finaaleissa. En villeimmissä unelmissanikaan olisi osannut kuvitella, millaisen matkan saan kulkea. Urallani on ollut myös vaikeita hetkiä, mutta aina kova työ ja usko omaan tekemiseen on palkittu.

Pelasin aina tunteella, sydämestäni. Rapatessa roiskui ja ylilyöntejäkin sattui yhden miehen tarpeisiin ihan riittävästi, mutta päivääkään en vaihtaisi pois. Olen pohjattoman ylpeä siitä, millaisissa joukkueissa sain olla mukana ja millaisen uran pystyin pelaamaan. Jokaiselle joukkuetoverilleni vuosien varrelta olen kiitollinen - teidän takianne pelasin ja te teitte kaikesta sen arvoista. Annoin kaikkeni teille, ja te teitte saman minulle. Siitähän lätkässä pohjimmiltaan on kyse.

Koen vahvasti, että Pohjois-Amerikka oli pelillinen kotini. Siellä sain aina pelata vahvuuksillani ja siihen maailmaan ominaisuuteni sopivat kaikkein parhaiten.

Suurin kiitos urastani kuuluu kuitenkin vanhemmilleni Harrille ja Ennalle. Kiitos, että sain mahdollisuuden pelata ja tavoitella lapsuuden unelmaani NHL:ää. Ilman teidän tukeanne en olisi koskaan saavuttanut sitä.”

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt