Espoolaiskiekkoilijan huima ilta - neljä maalia 25 minuutissa!

Julkaistu:

Jääkiekko
Suomalaiskiekkoilija jysäytti jättipommin yliopistosarjassa.
Ahti Oksanen on suurelle kiekkoyleisölle tuntematon nimi, mutta lauantai-iltana hänestä tuli yksi Yhdysvaltain yliopistosarjojen puhutuin pelaaja.

Kolmatta vuottaan arvostetussa Boston Universityssä pelaava Oksanen teki neljä maalia alle 25 minuutissa, kun Boston University jyräsi ensimmäisessä harjoitusottelussaan St. Thomasin yliopiston. Ottelu päättyi loppulukemiin 12-1.

21-vuotias Oksanen on Espoon Jääklubin kasvatti, joka pelasi viimeksi Suomessa Bluesin A-junioreissa kaudella 2011-2012, jonka jälkeen hän siirtyi Boston Universityn riveihin.

Joukkuetta 40 vuoden ajan valmentanut Jack Parker siirtyi toissakeväänä eläkkeelle 69-vuotiaana. Hänet viime kaudella korvannut entinen Colorado Avalanchen apuvalmentaja David Quinn siirsi 191 senttisen ja 94 kiloisen aiemmin puolustajana pelanneen Oksasen täksi vuodeksi hyökkääjäksi ja sijoitti hänet ykkösketjuun amerikkalaisen superlupauksen Jack Eichelin rinnalle.

Vasta 17-vuotias Eichel on ensi kesän NHL:n varaustilaisuuden kuumin nimi yhdessä kanadalaisen Connor McDavidin kanssa. Hän edusti jo viime vuonna USA:ta alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa ja voitti kultaa keväällä Lappeenrannassa ja Imaralla pelatuissa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Häntä pidetään yleisesti kaikkien aikojen lahjakkaimpana yhdysvaltalaispelaajana. Isokokoinen ja fyysinen sentteri on dynaaminen, luistelee erinomaisesti ja on erittäin taitava.

Uransa ensimmäisen yliopisto-ottelun pelannut Eichel syötti kaikki Oksasen maalit ja merkkautti nimiinsä yhteensä viisi syöttöpistettä.

Katso ottelun maalit tästä http: