Selänne tyrmää viimeisen NHL-valmentajansa – ”Fucking joke!” - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Selänne tyrmää viimeisen NHL-valmentajansa – ”Fucking joke!”

Teemu Selänne haukkui kasvotusten ja haukkuu uudestaan viimeiseksi jääneen NHL-valmentajansa Bruce Boudreaun pataluhaksi ja sanoo, että jatkaisi uraansa edelleen ilman häntä.

Teemu Selänne (oik.) ei pitänyt valmentaja Bruce Boudreausta.

18.9.2014 15:07

Selänteen kaksi viimeistä pelivuotta NHL:ssä olivat vaikeita, vaikka hän oli pyhittänyt elämänsä täydellisesti urheilulle.

Anaheimin valmentajaksi oli palkattu kesken kauden 2011–12 Bruce Boudreau, joka teki tänään julkistetun Teemu-kirjan mukaan Selänteen elämästä helvettiä.

Toissa kausi pelattiin työsulun vuoksi todella kiireisellä aikataululla, jota Selänteen, silloin 43, kroppa ei täysin kestänyt. Hänen jääaikansa alkoi vähentyä.

- Siitä tuli urani raskain kevät. Pelejä oli niin tiuhaan tahtiin verrattuna normaaliin 82 ottelun runkosarjaan, ettei palautumiselle juuri jäänyt aikaa, Selänne muistelee kautta 2012–13.

- Löysin yhtäkkiä itseni penkiltä niissä kaikissa erikoistilanteissa.

Kauden jälkeen Selänne pohti jatkamistaan hartaasti. Hän harjoitteli kesän ajan hyvin, mutta empi, koska Boudreau jatkoi valmentajana. Boudreau vihjaili eri yhteyksissä, ettei välttämättä edes haluaisi seurahistorian parhaan pelaajan enää jatkavan.

Vaakakupissa painoi myös Selänteen hirmuinen halu pelata kuudetta kertaa olympialaisissa. Sotshin kisat pelattiin helmikuussa 2014.

- Päätin ratkaista asian sen jälkeen, kun olin ensin tavannut kahden kesken Boudreaun. Seuramme GM Bob Murray oli antanut ymmärtää kauden jälkeen, että jos haluaisin jatkaa, mulle olisi aina paikka joukkueessa. Boudreau sen sijaan sanoi, ettei ole varma tarvitseeko minua enää seuraavalla kaudella.

Selänne operoi median kautta. Hän antoi laskelmoituja haastatteluja, joissa painotti, että pelaa vain jos saa rehellisen mahdollisuuden. Seuralegendan lausunnot ajoivat Boudreaun nurkkaan.

- Boudreau lupasi, että tulen pelaamaan ykkös- ja kakkosylivoimassa ja saamaan keskimäärin 15 minuuttia peliaikaa. Hän jopa hehkutti, että halusi nähdä minun tekevän 700. maalini kauden aikana.

Selänne teki siis vielä yhden jatkosopimuksen, arvoltaan kaksi miljoonaa dollaria, mutta kaudesta tuli painajainen.

- Alku lähti taas hyvin liikkeelle ihan hyvin, mutta sitten peliaika väheni, aivan kuten edellisellä kaudella. Mitkään Boudreaun lupaukset eivät lopulta pitäneet paikkaansa, Selänne vuodattaa.

Ulospäin Selänne piti pokeria yllä, mutta lähipiiri tiesi hänen tuskansa. Hän sinkosi kavereille vihaisia tekstiviestejä, joissa kirosi Boudreaun alimpaan helvettiin.

Sotshin olympialaiset pelastivat Selänteen kauden. 44-vuotias valittiin turnauksen parhaaksi hyökkääjäksi, mutta se ei muuttanut Boudreaun asennetta.

- Hän oli lehdistön suosikkipoika, Bouderau vähätellen totesi kirjan mukaan.

Pudotuspeleissä Dallasia vastaan Selänne joutui katsomoon, vasta toista kertaa 22 kautta kestäneellä urallaan.

Kuultuaan asiasta Selänteen pinna paloi lopullisesti. Hän lähestyi valmentajaansa harjoituksen jälkeen, kun suurin osa muista pelaajista oli jo valunut pukukoppiin.

- Latasin sille päin naamaa kaiken, mitä ajattelen. Kysyin, mitä sillä on mua vastaan. Sanoin, että niin kauan kuin sä olet meidän koutsina, et ole arvostanut mua pätkääkään. Et ole laittanut mua kertaakaan jäälle viidellä kolmea tai neljällä neljää vastaan, pelin loppuhetkillä, kun ollaan tappiolla tai jatkoajalla. Ole kerrankin rehellinen ja vastaa.

Selänteen mukaan Boudreaun vastaus meni selittelyksi ja änkytykseksi yhteisistä päätöksistä.

- Huusin sille, että huh huh, mikäs valmentaja sä oikein olet, jos et edes päätä kokoonpanoista. Se yritti lähteä karkuun, mutta huusin, että en ole vielä lopettanut.

- Sain kahden vuoden paskat ulos itsestäni. Se teki todella hyvää, Selänne kertoo.

Anaheim voitti Dallasin, mutta hävisi pudotuspeleissä seitsemännessä ottelussa Los Angelesille, joka voitti lopulta Stanley Cupin. Teemun ura päättyi katkeraan tappioon.

Anaheim romahti ratkaisupelissä jo avauserässä, jonka jälkeen – erätauolla – Selänne lähetti pukuhuoneesta tekstiviestin lähipiirilleen, joka seurasi surullista näytelmää aitiossa.

- Fucking joke!

2–6-tappioon päättyneen ottelun jälkeen Selänne totesi ystävilleen:

- Olisihan se ollut suoranainen vääryys, jos tuolla valmentajalla olisi voitettu Stanley Cup tänä vuonna. Tämä joukkue olisi ansainnut paljon enemmän.

Selänne niputtaa uransa viimeisen kauden tylysti.

- Jos meillä olisi ollut kuka tahansa muu valmentaja, pelaisin vieläkin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?