Jääkiekko

Pikkuleijonien kohulupaus passitettiin kotiin: "Helppo päätös"

Julkaistu: , Päivitetty:

Jääkiekko
Päävalmentajalle keskisormea näyttänyt Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen superlupaus on passitettu kotiin Ivan Hlinkan muistoturnauksesta.

Tiistain Tshekki-tappion jälkeen päävalmentaja Mika Marttilalle keskisormea ja tappouhkauksia huudellut Tapparan superlupaus Patrik Laine, 16, on lähetetty kotiin kesken turnauksen. Päätös tehtiin torstaina.

- Pelaaja rikkoi joukkueen yhteisiä sääntöjä ja käytöstapoja, joten pelaajan turnaus loppuu tähän. Asiasta on informoitu pelaajaa, joukkuetta, johtoryhmää, Jääkiekkoliittoa, kyseisen pelaajan seuraa ja vanhempia, Marttila kommentoi Ilta-Sanomille.

- Tämä oli niin selvä tapaus, että päätös oli helppo niin meille kuin varmasti pelaajallekin.

Suomella on vielä turnauksessa jäljellä yksi sijoitusottelu perjantaina Sveitsiä vastaan.

Ikäluokkansa lupaavimpiin pelaajiin kuuluva Laine pelasi Tshekki-ottelun tapahtumien jälkeen vielä keskiviikon USA-ottelussa. Syynä tähän oli se, että valmennusjohto sai tietää Laineen käytöksestä vasta torstaiaamuna joukkueen palaveeratessa.

Laine oli näyttänyt keskisormea ja huudellut "voivansa tappaa" valmentajan ottelun jälkeen keskialueella. Tämä oli mennyt kuitenkin valmennusjohdolta ohi.

- Minulla ei ollut asiasta mitään tietoa ennen USA-ottelua. Olimme jo poistumassa Tshekki-ottelun jälkeen vaihtoaitiosta, kun tämä tapaus tapahtui, Marttila kertoi.

- Sen jälkeen kaivoimme tietoa joukkueen pelaajilta, mitä on tapahtunut. Sitten keskustelimme kyseisen pelaajan kanssa.

Marttila oli käynyt pelaajan kanssa keskusteluja yhteisistä pelisäännöistä jo ennen turnauksen alkua ja sen aikanakin, muun muassa Tshekki-ottelun jälkeen.

- Tiistaina tapauksesta emme keskustelleet, koska en tiennyt siitä vielä silloin. Keskustelimme maajoukkueen tavasta toimia, moraalista ja odotuksista, koska pelaaja ei ollut testileirillä eikä
kesälukiomme ykkös- tai kakkosjaksolla. Joukkue leireili kuitenkin 21 vuorokautta yhdessä, ja yhteiset säännöt ja normit ovat kyllä kaikkien tiedossa.

Onko Laineelle vielä ovi auki maajoukkueeseen tällä kaudella?

- Pitää katsoa tulevaisuuteen kuinka pelaaja harjoittelee, pelaa ja toimii seurassa. Ei tässä mitään lopullista ovea olla lyömässä kenellekään kiinni, Marttila vakuutti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt