Iskulause oli liikaa - Olympiakomitea vaati teippiä suomalaismaalivahdin kypärään

Julkaistu: , Päivitetty:

Olympialaiset
Suomen naisten jääkiekon olympiajoukkueen maalivahti Noora Räty sai Sotshissa palautetta Olympiakomitealta kypäränsä vuoksi, New York Times -lehti kertoi.
Lehden mukaan kypärässä lukevan "Hakkaa päälle" -tekstin todettiin rikkovan Olympiakomitean sääntöä 50, joka kieltää mainostamisen, mielenilmaukset ja propagandan.

Suomen joukkueen keskiviikon harjoitusten jälkeen Olympiakomitean edustajat tulivat joukkueen pukuhuoneeseen tarkastamaan varusteet ja ilmoittamaan Rädylle, että hänen on peitettävä kyseinen teksti teipillä.

- He sanoivat minulle, ettei minulla saa olla mitään, jossa väitettäisiin, että minun maani on muita maita parempi. Teksti ei kuitenkaan väitä niin. Siinä vain sanotaan "hakkaa päälle". Sitten he päättivät, ettei saa olla sloganeita tai lainauksia, Räty kertoi New York Timesille.

New York Times valistaa lukijoita, että kyseessä on taisteluhuuto 1600-luvulla käydystä 30-vuotisesta sodasta.  Se on liitetty Ruotsin riveissä taistelleisiin suomalaisiin ratsuväen sotilaisiin, hakkapeliittoihin, joiden uskotaan saaneen nimensä kyseisestä taisteluhuudosta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt