Saku Koivu paljastaa: Tästä syystä jätän olympialaiset väliin

Julkaistu:

SOTSHIN OLYMPIALAISET
Saku Koivun raskaan poisjäänti-päätöksen takana syksyn on loukkaantuminen.
Leijonien monivuotinen kapteeni ja vuoden 1995 maailmanmestarijoukkueen ykkössentteri Saku Koivu kävi itsensä kanssa pitkän keskustelun, ennen kuin teki lopullisen päätöksensä.

Taustalla kummittelee marraskuussa tullut aivotärähdys, minkä vuoksi Koivu oli peräti viisi viikkoa sivussa. Ja suurimman osan siitä ajasta kokonaan harjoittelematta.

Hän palasi kaukaloihin tehokkaasti ja on pelannut jopa paremmin kuin ennen loukkaantumistaan. Mutta virta on vähissä.

- Harjoittelemattomuus vei kuntopohjaa. Totuus on, että olen viime viikkoina tuntenut, etten ole jaksanut pelata yhtä hyvin. Se saattaa kuulostaa ristiriitaiselta, koska pelit ovat menneet hyvin, mutta olympialaisissa pelin tempo ja taso olisi ollut vielä kovempi kuin NHL:n runkosarjassa, Koivu toteaa IS:lle Nashvillestä, jossa Anaheim parhaillaan on pelimatkalla.

- Katsoin meidän ohjelmaa ennen olympialaisia. Pelaamme koko ajan joka toinen päivä tai kolme peliä neljässä päivässä. Harjoitteluaika jää nolliin. Ja sitten olisi pitänyt lähteä vielä olympialaisiin.

Aivotärähdys ei kuitenkaan jättänyt Koivulle mitään jälkioireita, joilla olisi ollut vaikutusta päätöksen tekemiseen.

- Pieniä sivuoireita oli, minkä takia paluu pitkittyi. Mutta näiden asioiden kanssa ollaan NHL:ssä nykyään niin tarkkana, että en pelaisi vieläkään, jos jotain oireita olisi.

Neljä kertaa Suomea olympialaisisa edustanut turkulainen sanoo, että ratkaisu oli hänen uransa vaikein.

- Pettymyksiä on ollut ennenkin. Salt Lake City jäi väliin [syövän vuoksi] ja muutaman muun kerran olen joutunut sanomaan loukkaantumisten vuoksi ei. Kun se on suoranaisesti vamman vika, se päätös on jotenkin itsekin helpompi hyväksyä, hän tuumaa.

Lue Koivun koko haastattelu päivän Ilta-Sanomista tai IS:n digilehdestä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt