Ruotsalaistoimittaja ei halunnut Karjala-turnaukseen rasististen solvausten takia

Julkaistu: , Päivitetty:

Ruotsalaiselle urheiluselostajalle huudeltiin rasistisia solvauksia Karjala-turnauksessa, eikä hän sen takia halunnut tulla Suomeen tämän vuoden turnaukseen, kertoo ruotsalaislehti Resume.
Ruotsin yleisradion SVT:n toimittaja David Fjäll kertoo Resumélle, miten hän oli vuosi sitten Turussa selostamassa Karjala-turnausta. Kun hän oli haastattelemassa Ruotsin joukkueen valmentajaa Per Mårtsia, VIP-aitiosta alkoi kuulua huutelua miesjengiltä.

- He heittivät minun päälleni tavaroita ja huusivat ”neekeripirulainen pois maasta” ja ”sinä kuolet”. Vartijoita ei ollut missään, Fjäll sanoo Resumén mukaan.

Fjäll ei tarkentanut, mitä Ruotsin peliä hän oli seuraamassa. Hän muisteli, että aina kun hän meni näiden tyyppien ohi, he alkoivat töniä ja syljeskellä hänen päälleen. Vartijat eivät tehneet mitään.

– Tapahtumat olivat sellaisia, joita näkee vain elokuvista. On sairasta, että nämä tyypit istuivat VIP-aition lehtereillä, Fjäll sanoo Resumé -lehdessä.

Fjäll sanoo, ettei hän halua enää tulla Suomeen. SVT tarjosi hänelle marraskuussa tilaisuutta tulla uudelleen selostamaan jääkiekkomatsia. Hän sanoi verukkeeksi, että hänellä on sovittu toinen meno.

– En aio matkustaa Suomeen ellei minun turvallisuuttani voida taata.

Fjäll kertoo, että hän on radion ainoa urheilutoimittaja, joka on afrikkalaista alkuperää.

– Pidän itseäni ruotsalaisena ja olen asunut koko ikäni Ruotsissa.

IS ei ole tavoittanut Karjala-turnauksen järjestäjiä kommentoimaan Fjällin väitteitä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt