Jääkiekko

Näin pyörii Tamin rahasampo!

Julkaistu:

IS selvitti, miten "Aurinkokuninkaanakin" tunnetun Juhani Tammisen bisnekset pyörivät.
- Bisnekset pyörivät ja kuntokin on vallan mainio!

Näin lausahti edesmenneen Tapio Hämäläisen näyttelemä vuorineuvos Tuura kerta toisensa jälkeen Uuno Turhapuro -elokuvien alussa. Lauseen voisi ottaa käyttöönsä jääkiekon monitoimimies Juhani Tamminen.

"Tami" ei ole turhaan piilotellut taloudellista hyvinvointiaan. Dokumentit todistavat kiistatta, että puheille on vankka selkänoja. Ja kunto – sekin on säännöllisten Facebookin kuntokuuripäivitysten perusteella kohdallaan.

IS tavoitti eilen Tammisen, joka oli juuri palannut Etelä-Koreasta. Mahdollisen maajoukkueen päävalmentajapestin kohtalo ratkeaa jouluun mennessä. Rahan vuoksi Tamminen ei Koreaan tahdo eikä sen takia tarvitsisi Kaukoitään lähteä.

- Tietysti ammattimies haluaa ammattilaisen palkan, mutta ei tässä ole rahasta kyse. Tämä haaste on ammatillisesti äärimmäisen kiinnostava, siksi olen mukana tässä prosessissa, Tamminen sanoi.

- He (korealaiset) tietävät, mikä on yritykseni liikevaihto, ja kuinka paljon mun palkkaani pitää varata.

Tuleva maajoukkueen päävalmentaja ei kuitenkaan joudu tekemään töitä roposilla. IS Urheilun tietojen mukaan vastaavan työn palkkataso on kuukausittain viisinumeroinen summa nettona, eikä ensimmäinen numero ole ykkönen.

Ilta-Sanomat selvitti torstaina Kaupparekisterin tiedoista Tammisen Eurotam Oy:n tunnusluvut. Numeroiden perusteella firmalla menee erinomaisesti.

Vuonna 1979 perustetun yrityksen edellinen tilinpäätös on rekisteröity syyskuussa 2013. Siinä käsitellään kalenterivuotta 2012, tammikuun alusta joulukuun loppuun.

Yhtiön liikevaihto oli yli 176 000 euroa. Voittoa Tammisen yritys teki verojen jälkeen 125 000 euroa.

Henkilöstökulujen osuus oli noin 50 000 euroa. Palkkoja maksettiin 7 200, eläkekuluja 20 069 euroa ja muita henkilösivukuluja 22 000 euroa. Tilikauden aikana yhtiön palveluksessa ei ollut Tammisen lisäksi muita henkilöitä.

Myös Tammisen yhtiön kassa on kunnossa. Taseeseen on kirjattu edellisiltä tilikausilta voittoa noin 600 000 euroa.

Eurotam oy:n nimissä on noin viiden tuhannen euron velka, jonka vakuutena on kaksi yhtiön omistamaa asunto-osaketta Turussa. Osinkoa yhtiön hallitus jakoi 58 600 euroa. Vapaaseen pääomaan rahaa jäi 590 000 euroa.

Tamminen on ollut vuosikausia suosittu luennoitsija, ja merkittävä osa hänen yrityksensä liikevaihdosta tulee juuri sitä kautta. Tammisen verkkosivuilla kerrotaan, miten hän on pitänyt vuodesta 1982 tuhansia luentotilaisuuksia. Tamminen on julkaissut myös useita kirjoja. Tuorein, Don Tami – My Story ilmestyi lokakuussa.

Tamminen ei euroja mieti, häntä ajaa eteenpäin kaksi himoa: "intohimo ja kunnianhimo".

- Jos tyttäreni eivät ala syömään kauhalla kaviaaria, niin minä ja mamma (vaimo) kyllä pärjätään!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt