Olympiajääkiekon valintapommi: Karalahti mukana Westerlundin suunnitelmissa

Julkaistu:

Kohukiekkoilija Jere Karalahti on mukana Sotshin olympiaturnauksen suunnitelmissa.
Jääkiekon A-maajoukkueen valmennusvastuun MM-kisojen jälkeen ottanut Erkka Westerlund on IS Urheilun tietojen mukaan nimennyt Karalahden, 38, ensimmäiselle ehdokaslistalleen, joka esitellään tiistaina maajoukkueen infossa Helsingissä.

Westerlundin listalla on 54 nimeä, joten Karalahden olympiamatka on vielä monen mutkan takana, mutta ainakaan häntä ei ole tyystin kirjoitettu pois kaikista suunnitelmista.

Kuudet MM-kisat pelannut Karalahti on edellisen kerran pukenut maajoukkuepaidan päälleen kaudella 2010-11, jolloin hän pelasi kaksi EHT-turnausta.

Arvokisoissa Karalahti on edellisen kerran pelannut Itävallan MM-kisoissa 2005.

Karalahti on kiekkoillut kaksi viime kautta KHL:n Dinamo Minskissä, joista jälkimmäisellä hän toimi seuran kapteenina. Karalahti pelasi toissa kaudella KHL:n tähdistöottelussa.

Westerlund on korostanut useissa yhteyksissä, että olympiavalinnoissa painaa erityisesti syksyn kunto. Westerlund on myös pitänyt ovea auki kokeneimmille suomalaispelaajille, joita ei ole viime vuosina paljon maajoukkueessa näkynyt. Karalahden ensi kauden pelipaikka on vielä auki. Hän tavoittelee lähtökohtaisesti paikkaa KHL:stä, jossa palkat ovat paljon kovemmat kuin SM-liigassa.

Karalahti on yhdistetty muun muassa uuteen seuraan Vladivostokissa, jota valmentaa Hannu Jortikka, mutta Karalahti haluaisi pelata paljon kilpailukykyisemmässä joukkueessa. Jortikka myönsi jo jokin aika sitten IS Urheilulle, että seura on kiinnostunut Karalahdesta, mutta sopimusta ei ole vielä syntynyt. Suomen mestaruuden HIFK:ssa 1998 voittanut Karalahti tavoittelee tässä vaiheessa uraansa nimenomaan mahdollisuutta mestaruuteen.

IS Urheilun sisäpiiritietojen mukaan karalahden ykkösvaihtoehto on Suomessa Jokerit, vaikka Raimo Summanen ja HIFK tavoittelevat arvostettua puolustajajärkälettä riveihinsä kynsin ja hampain. Karalahti ei ole tehnyt päätöstä ensi kauden pelipaikastaan.

Karalahti on sekä Summasen että Westerlundin vanha luottopelaaja sekä HIFK:sta että maajoukkueesta. Karalahti ei pelannut vuoden 2004 maailmancupissa, koska oli NHL:n asettamassa pelikiellossa. Sen jälkeen hän on kärsinyt myös huumetuomion, mutta on sittemmin raitistunut kokonaan.

Olympiaturnaus pelataan ensi helmikuussa Venäjän Sotshissa.

Ota kantaa

Ottaisitko Karalahden mukaan Sotshin olympiajoukkueeseen?

Kyllä 78% En 22%
Ääniä yhteensä 16699

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt