Jääkiekko

Suomalaisen tähtimaalivahdin kova ratkaisu: "Pelit ovat ohi lopullisesti"

Julkaistu:

Entinen NHL-maalivahti, TPS:ssa viime kauden pelannut Antero Niittymäki, 32, joutuu lopettamaan uransa lonkkavaivojen vuoksi.
- Se on nyt lopullista. Kun paikat eivät kestä, ne eivät kestä, Niittymäki kertoi IS:lle.

Niittymäki oli joutua lopettamaan jo vuosi sitten, mutta lonkkaan asennetun tekonivelen ansiosta hän päätti vielä yrittää. Hän teki TPS:n kanssa vuoden mittaisen sopimuksen, mutta ei pystynyt täysipainoisesti pelaamaan kuin kymmenkunta ottelua.

- Tekonivel kesti ihan hyvin, mutta toinen puoli alkoi vaivata. Ja kun ei pystynyt harjoittelemaan kunnolla, ei pelaamisestakaan tullut mitään. Se vain alkoi käydä henkisesti liian raskaaksi, Niittymäki sanoi.

Lonkat ovat vaivanneet Niittymäkeä pitkään. Hän arvelee, että toiseenkin lonkkaan joudutaan jossain vaiheessa asentamaan tekonivel.

- Siellä on kulumaa. Siihen suuntaan tässä ollaan menossa, että ennen neljääkymppiä toisessakin lonkassa on tekonivel.Niittymäki sanoo ehtineensä käsitellä uran päättymisen kaikessa rauhassa.

- Se ei tullut salamana kirkkaalta taivaalta. Tässä on pari vuotta ehtinyt jo varautua siihen. Tosin on se hieman haikeaa, koska terveenä hyviä pelivuosia olisi vielä ollut 5-7 jäljellä.

- Mutta en ole katkera ollenkaan. Sain pelata 14 vuotta ammattilaisena, tuli mestaruuksia ja mitaleja. Se oli kaiken kaikkiaan hieno ura, koska en ollut varsinaisesti junioritähti.

Niittymäki aikoo pitää itsensä nyt kiireisenä kolmen lapsen harrastuksissa.

- Poika (7 v.) pelailee kiekkoa, joten pikkujunnujen valmennuksessa tulee varmaan oltua mukana. Tyttärien (6 ja 3 v.) jumppaharrastuksen takia autonkuljettajan hommia riittää varmasti.

Niittymäen uran huippusaavutukset


  • Olympiahopeaa Torinossa 2006, lisäksi kisojen paras maalivahti ja arvokkain pelaaja
  • Olympiapronssia 2010 Vancouverissa
  • MM-pronssia 2006
  • SM-liigan vuoden tulokas (Jarmo Wasaman muistopalkinto) 2000
  • SM-liigan mestaruus 2000 ja 2001 (TPS)
  • Yhteensä 234 NHL-ottelua 2003-2011 (Philadelphia Flyers, Tampa Bay Lightning, San Jose Sharks)

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt