Tammiselta rajua ryöpytystä: ”Tämä on sen nuoren Jokeri -koutsin syytä!”

Julkaistu:

Kohtelustaan tulistunut Juhani Tamminen ei yllättyisi enää edes menolipusta Kuubaan.
TUTO Hockeyn päävalmentaja Juhani Tamminen tuli passitetuksi pihalle eilisessä Kiekko-Vantaa -ottelussa. Se oli vuodesta 1982 valmentaneelle Tammiselle uran ensimmäinen ulosajo. Sitä ei kokenut kiekkomies voi vieläkään sulattaa.

- Multa tippuu kokoonpanolista kymmenen senttiä jään puolelle, ja sieltä lähtee päätuomari (Ville) Vuohtoniemi 30 metrin päästä kiiluvin silmin ja sanoo, että katsomoon! Tamminen kertaa.

- Silloin jääkiekkomaajoukkueen vanhan kapteenin mitta on täynnä. Det är fullt. Eikä ole ihan vielä pulssi laskenut!

Kupittaan iltapäiväisen tiedotustilaisuuden piti käsitellä huomista TUTOn ja SaPKon kohtaamista, mutta tulistunut Tamminen latasi puheenvuorossaan täyslaidallisen tuomaritoiminnasta. Isommassa kuvassa kyse on kuulemma heijastus surullisenkuuluisasta European Trophy -ottelusta.

- Tämä on sen yhden nuoren Jokeri-koutsin syytä, joka pimahti ja pisti tappelijansa hakkaamaan meidän kansallisikonin. Niistä jälkilöylyistä me kaikki kärsitään, Tamminen sanoi viitaten syyskuun alun tapaukseen, jossa Jokerien Semir Ben-Amor hyökkäsi suoraan vaihtoaitiosta HIFK:n Ville Peltosen kimppuun.

- Ja mua raivostuttaa se, koska olen yksi tämän bisneksen kokeneimmista ja meritoituneimmista ammattimiehistä, ja silti yksi uhreista. Mä en ole missään nähnyt tällaista urheilukulttuuria.

- Mulla on sen verran kielitaitoa ja kontaktipintaa, että voisin koutsata jossain päin maailmaa jo huomenna. Ja ihmiset tulisivat sivistyneesti sanomaan, että ”herra Tamminen, great to fucking see you.”

Myöskään Jääkiekkoliitto ei säästynyt Tammisen sanan säilältä.

- Nämä meidän johtajat ovat jättäneet sen (Ben-Amor-) sopan selvittämättä. Sen takia nämä liiton nuorukaiset, olivat he sitten toimistossa tai jään tasolla, ovat aivan sekaisin. Heillä on punainen lanka pahemman kerran hukassa.

Rajua ryöpytystä, josta voi tulla vielä sanomista. Mutta sekös Aurinkokuningasta hetkauttaa.

- Ei näitä kaikista sanktioista tiedä. Voi olla, että itsellänikin lukee one way ticket Kuubaan, epäuskoinen Tamminen latasi.

- Mutta kuunnellaan nyt ensin se Mäkelänkadun piipitys.

Lisää Tammisen tunnekuohusta huomisen painetussa lehdessä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt