Jääkiekko

Maalivahti Jussi Markkanen avautui lapsensa kuolemasta

Julkaistu:

Nykyisin Sveitsin liigassa Zugin joukkueessa pelaavan maalivahti Jussi Markkasen perhettä kohtasi suuri suru syyskuussa 2008. 4-vuotias poika Olli kuoli tapaturmaisesti, kun perhe asui Moskovassa.
Jussi Markkanen ja hänen puolisonsa Sanna kertoivat pojan menetyksestä ja elämästä tragedian jälkeen isänpäivänä Ylen Urheilukatu 2 -ohjelmassa. Onnettomuuden jälkeen heillä oli monta huolta.

- Ensin oli enemmän tuskaa kuin surua. Surua on vieläkin, eikä sen tarvitse lähteä. Varmasti joka päivä jollakin tapaa ajattelen Ollia, Jussi Markkanen kertoo.

- Muistot ovat positiivisia. Ajattelen, että mitä Olli olisi tuossakin tilanteessa sanonut. Hän eli täyttä elämää.

Markkaset joutuivat miettimään myös sitä, mitä veljen ja leikkikaverin poismeno vaikuttaa perheen toiseen lapsen Juhan terveyteen ja tulevaisuuteen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jussi Markkanen kertoo, että Juha-pojan olo perheessä vaikutti myös siihen, että kaikkien oli alettava elää arkea onnettomuuden jälkeen. Tapauksessa ei voinut jäädä rypemään liiaksi.

Markkanen kertoo, että pojan kuoleman jälkeen he saivat viestejä tuntemattomiltakin sukulaisten ja ystävien lisäksi.

- Ne olivat tärkeitä ja isoja juttuja siinä vaiheessa pientä prosessia. Ne veivät pala palalta meitä eteenpäin. Siitä on itse rohkaistunut, että kun jollain toisella on vaikeaa, niin uskaltaa soittaa ja  lähestyä, vaikka se ei olisi kuin halaus tai sanoisi vaan, että ollaan olemassa.

Jussi Markkanen on pelannut SM-liigassa SaiPassa ja Tapparassa. NHL:ssä hän edusti suurimman osan ajasta Edmonton Oilersia. Sveitsissä Markkanen on pelannut syksystä 2009 lähtien.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Katso Markkasen haastattelu Yle Areenasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt