Jääkiekko

Kaikkien aikojen unohtumattomimmat suomalaishaastattelut

Julkaistu:

Ovatko urheilijoiden ja valmentajien haastattelut aina niin vaivattomia tehdä kuin miltä kotisohvillemme näyttää?
Mitäpä, jos urheilija ei olekaan juttutuulella tai haastattelijalla on vain huono päivä? Myös molemmat vaihtoehdot saattavat toteutua - jopa saman haastattelun aikana.

Tässä ne nyt ovat: ihmettelyä, kunnioitusta ja myös myötähäpeää herättävät kaikkien aikojen unohtumattomimmat suomalaiset urheiluhaastattelut.

9. Hannes Hyvönen, Oulun Kärpät

"Hurja-Hannes" ei ole tuulesta temmattu lempinimi jääkiekkoilija Hannes Hyvöselle. Hyvönen tulistui kauden 2008 finaaleissa siihen malliin, että joutui pyytelemään myöhemmin sanomisiaan anteeksi. Loppu hyvin kaikki hyvin: hyökkääjä sai synninpäästön ja Suomen mestaruutensa.

8. Jussi Saarinen & Risto Dufva
 
Risto Dufva tunnetaan supliikkimiehenä, mutta nyt ei RD:nkään sanavalmius riittänyt YLE:n Jussi Saarisen sulamisen edessä. SM-liigan pudotuspeli-infon haastatteluun omat vaikeutensa toi myös Ilveksen silloinen päävalmentaja Sakari Pietilä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

7. Juhani Tamminen & Simo Leinonen

Kun "Tami" hermostuu, on silloin leikki kaukana. Nelosen Simo Leinonen koki Juhani Tammisen tunneryöpyn vuoden 2009 liigakarsinnan jälkeen. Tunteet kuuluvat urheiluun ja välillä menee ylikin. Tästä on kysymys, kuten "Tamikin" kyseisessä haastattelussa ärähtää.

6. Jussi Saarinen & Jari Kurri

Ei kai taas, Jussi Saarinen! No, totta se kuitenkin on. Käynnissä MM-kisat 2009 ja haastatteluvuorossa Suomen kiekkomaajoukkueen general manager Jari Kurri.  Ensimmäinen, toinen ja kolmaskin otto käytetään, mutta onnistuiko haastattelu sittenkään?

5. Niki Juusela & Tommi Evilä

Tommi Evilä tiedetään sanavalmiiksi mieheksi. Berliinin MM-kisoissa 2009 tamperelaisen tunteet olivat pinnassa epäonnistuneen karsinnan jälkeen. Haastattelijana toiminut YLEn Niki Juusela sohaisi ampiaispesään, jonka siivoaminen jatkui vielä haastattelun jälkeisinä päivinäkin.

4. Seppo Räty & Bubi Wallenius

Mitä tämä listaus olisi ilman Seppo Rätyä? Niinpä. YLEn Bubi Wallenius otti ja lähti selvittämään Sepon tuntemuksia Stuttgartin MM-kisojen karsinnan jälkeen. Kaksi aikansa sankaria pistävät parastaan suomalaisen tv-yleisön iloksi.

3. Matti Nykänen & Jasper Pääkkönen

Matin urheilu-uran jälkeiset haastattelut ovat olleet silkkaa viihdettä. Mäkisankari ei ole säästänyt ketään tai mitään. Tässä kunniansa saa kuulla vanha kiistakumppani Mika Kojonkoski. Erikoskehut näyttelijä Jasper Pääkköselle miehekkäästä tulkkauksesta vaikean tilanteen edessä.

2. Mika Häkkinen & Jari Porttila

Brasilian GP vuonna 2000. Mika Häkkisen kilpailu päättyi keskeytykseen, mutta Porttilan työ oli yhä kesken. "Häkä" lähti autollaan karkuun, Porttila seurasi perässä. Lopputulos on palanen suomalaisen urheilujournalismin historiaa.

1. Teppo Numminen & Jussi Saarinen

On vaikeaa löytää yhtä tunteikasta haastattelua kuin Teppo Nummisen itkunsekainen selvitys Torinon olympialaisten hävityn finaalin jälkeen. Tätä videota katsellessa jokainen suomalainen haluaisi halata Teppoa. Ja kukas siellä Teppoa haastattelikaan?

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt