Jääkiekko

IS esittelee varaustilaisuuden kovimmat suomalaislupaukset

Julkaistu:

Tämän kesän NHL:n varaustilaisuus on suomalaisittain yksi parhaista vuosikausiin. IS esittelee varaustilaisuuden lupaavimmat suomalaiset.

Joel Armia

Suomalaisittain poikkeuksellinen maalintekijä, joka takoi ensimmäisellä SM-liigakaudella peräti 18 häkkiä. Isokokoinen, mutta silti todella taitava kiekon kanssa. Kysymysmerkkinä ollut luistelu on mennyt selvästi eteenpäin. Alle 20-vuotiaiden MM-kisat olivat pettymys, mutta dominoi oman ikäisten seurassa alle 18-vuotiaiden kisoissa.

Arvio: 1. kierroksen varaus


Christopher Gibson

Pohjois-Amerikassa jo kolmannen kauden pelannut suomalaisvahti loisti QMJHL:n torjuntatilastojen kärjessä. Nykymaalivahtien mittapuulla ei kovin isokokoinen, mutta sijoittuu ja liikkuu maalillaan todella hyvin.  

Arvio: 2. kierroksen varaus
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy


Miikka Salomäki

Todellinen energiapelaaja, joka antaa joka ilta kaikkensa. Pelasi jo koko kauden Kärppien liigamiehistössä ja antoi hyvät näytöt alaikäisenä myös alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Varsin pienikokoinen, mutta kokoisekseen vahva, mistä osoituksena hyvät tulokset NHL:n fysiikkatestissä.

Arvio: 2. kierroksen varaus


Samu Perhonen

Isokokoinen perhostyylin maalivahti, joka valittiin pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi torjuttuaan JYPin A-nuoret SM-kultaan. Otteet alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa jättivät kuitenkin toivomisen varmaa, mikä saattaa tiputtaa varaussijaa hiukan.   

Arvio: 3. kierroksen varaus


Markus Granlund

Mikael Granlundin vuotta nuorempi pikkuveli, joka sijoittui päättyneellä kaudella A-nuorten pistepörssin kolmanneksi. Ilmaveivi luonnistuu myös Markukselta ja taidot ovat muutenkin kohdallaan, mutta voimapuolelta ja taisteluilmeestä löytyy vielä parannettavaa.

Arvio: 4. kierroksen varaus


Alexander Ruuttu

Entisen NHL-pelaajan Christian Ruutun poika, jonka kehityskäyrä näyttää vahvasti ylöspäin. Pelasi vielä toissa kaudella B-junioreissa, mutta pääsi haistelemaan keväällä jo liigatunnelmaa Jokereissa. Pelaa fyysisesti ja teki myös kovat tulokset NHL:n fysiikkatesteissä.

Arvio: 5. kierroksen varaus

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt